De mooiste veranda’s in Nederland

512 VIEWS
De mooiste veranda’s in Nederland

Kunnen voor jou de zomerse dagen niet lang genoeg duren? En baal je ervan als het fris wordt en je naar binnen moet? Dat is niet meer nodig als je kiest voor een veranda in je tuin. Op zoek naar inspiratie bij het kiezen van een veranda? Lees dan verder!

Er zijn verschillende soorten veranda’s. Een veranda kan dus ook afgestemd worden op ieder huis. Een klein huis of een groot huis? Een moderne stijl of juist een klassieke stijl? Een veranda kan aangepast worden aan jouw wensen en voorkeuren. Een ander voordeel van een veranda is dat een veranda er vaak voor zorgt dat de waarde van je woning stijgt.

Veranda’s verschillen onderling in maat, materiaal, kleur en stijl. Zo zijn er houten, kunststof en aluminium veranda’s, en kunnen deze in een moderne of klassieke stijl worden gemaakt. We bespreken hieronder de leef/woonveranda, open veranda en vrijstaande veranda.

Veranda2

Leefveranda/woonveranda

Wanneer je je woonkamer of keuken wilt uitbreiden kun je kiezen voor de uitbouw van je woning. Zo kun je met een leef/woonveranda een extra woonkamer of bijvoorbeeld loungegedeelte creëren. Het voordeel hiervan is dat je het hele jaar door kunt genieten van de veranda, ook in de winter. Deze veranda’s zijn namelijk goed geïsoleerd en bestaan voornamelijk uit glas. Dit geeft bovendien veel extra licht.

Lees ook:  5 voordelen van een containerwoning

Veranda3

Open veranda

Wil je in je tuin genieten van het mooie weer tot ver in het najaar? Kies dan een open veranda. Deze veranda’s zijn een stuk goedkoper dan gesloten veranda’s en zijn snel te plaatsen. Je kunt er ook voor kiezen om zijwanden in de veranda te laten plaatsen voor als je bijvoorbeeld uit de wind wilt zitten. Je zit dus als het ware buiten, maar wel overdekt.

Veranda4

Vrijstaande veranda

Een vrijstaande veranda is een volledig opzichzelfstaande constructie. Deze kun je op elke plek in de tuin laten plaatsen en hoeft dus niet aan een gevel geplaatst te worden. Creëer zo je ideale zithoek in je tuin. Kom maar op met dat vakantiegevoel!

 

Er zijn ook veranda’s die in Nederland worden gebouw die afkomstig zijn van andere landen. Zo heb je onder andere veranda’s in Griekse stijl en Amerikaanse veranda’s.

Veranda in Griekse stijl

Deze veranda’s hebben een aantal klassieke Griekse elementen. Zo zijn de pilaren opvallend aanwezig en is het dak van glas met een houten frame. Wat je bij deze veranda’s vaak ziet is dat er nog een houten vlonder onder zit.

Amerikaanse veranda

Dé typische Amerikaanse veranda. Deze is in opkomst in Nederland. Deze veranda’s zijn gemaakt van hout, zijn omringd door balustrades en bevinden zich aan de voorzijde van een woning.

Lees ook:  Less is more

 

Kortom, elke veranda is aan te passen aan jouw wensen en voorkeuren. Zorg er dus voor dat je bij het kopen van een veranda goed nadenkt wat je wilt en laat je vooral inspireren door de vele mooie veranda’s die er al zijn gemaakt in Nederland.

MEER INSPIRATIE

Duurzaam verwarmen met een warmtepomp: de voordelen
De interieurtrends van 2021
Prachtige wandelroutes
Ontdek het Romeins verleden van Zuid-Limburg