Zoeven door een ansichtkaart: de mooiste treinreizen ter wereld

19 augustus 2020
142
mooiste treinreizen

Houd je van roadtrips maar vind je het ook wel eens lekker om niet aan het stuur te zitten en ontspannen uit je raam te kunnen kijken? Reizen per trein is comfortabel, anders dan anders en bovendien bijzonder mooi. Mocht je aan dat laatste nog twijfelen: dit lijstje met mooiste treinreizen overtuigt je wel.

Glacier Express, Zwitserland

Een snelle manier van reizen is het niet maar op een route zoals deze is rustig aan doen geen straf. De Glacier Express verbindt de steden Zermatt en St. Mortitz in Zwitserland. De route is nog geen 300 kilometer lang maar je zit er een volle dag voor in de trein. Vervelen hoef je je niet, want onderweg vergaap je je aan sneeuwlandschappen en grillige bergketens. De gigantische ramen (inclusief glazen dak!) maken van deze treinreis een ware attractie.

https://www.instagram.com/p/B7TfRq2HgDY/

Rocky Mountaineer, Canada

Altijd al eens de ruige natuur van Canada in willen trekken maar dan wel graag zonder bloed, zweet en tranen? Stap dan aan boord van de Rocky Mountaineer. Een van de mooiste treinreizen ter wereld brengt je via de beroemde Rocky Mountains van Vancouver naar Banff. En dat gebeurt in het comfort van een panoramacoupé. Een goedkoop ritje is deze tweedaagse treinreis dan ook niet, wand deze luxueuze trein is voorzien van alle gemakken, inclusief een toprestaurant en balkons voor de allerbeste uitzichten.

De Trans Siberië Express, een van de langste én mooiste treinreizen

Het is niet alleen een van de mooiste treinreizen ter wereld, maar ook zeker een van de langste. De iconische Trans Siberië Express start in Moskou en eindigt een dikke 9.000 kilometer later in Vladivostok. Deze treinreis leg je uiteraard niet in één ruk af; het leukste is juist dat je onderweg uit kuny stappen en zelf op pad kunt gaan. Overigens heeft de Trans Siberië Express ook een hele leuke alternatieve route: de Trans Mongolië Express. Deze volgt dezelfde route tot aan Irkoetsk maar reist dan door naar Mongolië en het eindpunt Beijing.

Lees ook:  De mooiste reisfilms om je wanderlust mee te stillen

https://www.instagram.com/p/B2j2Ksropnn/

TranzAlpine, Nieuw-Zeeland

Afstanden zijn in Nieuw-Zeeland immens groot. Wie tijdens een rondreis alles met een campertje wil doen, heeft heel wat vakantiedagen nodig. De trein biedt uitkomst! De TranzAlpine is absoluut een van de mooiste treinreizen ter wereld en start in Christchurch met als eindpunt Greymouth. Onderweg volg je onder andere de Waimakariri rivier, het beroemde Staircase Viaduct en biedt je fenomenale uitzichten over highlights als Arthur’s Pass National Park en de regenwouden. Een waanzinnig mooie en leuke manier om dit deel van het zuideriland te verkennen!

The Ghan, Australië

Nog zo’n land dat reizigers voor een eeuwig dilemma stelt door de gigantische afstanden. Reizen door de Outback is een fantastisch avontuur om per auto te ondernemen maar dat brengt wel heel wat voorbereiding met zich mee. Wil je jezelf die praktische zaken besparen maar wél dit unieke deel van Australië ervaren? Dan biedt een van ’s werelds mooiste treinreizen je een alternatief. The Ghan doorkruist het hart van Australië tussen het noordelijk gelegen Darwin en het zuidelijke Adalaide. Je kunt er ook voor kiezen om de treinreis te combineren met aangeboden excursies naar bezienswaardigheden in de Outback. Ook heb je keuze om slechts een deel van de route per trein af te leggen en bijvoorbeeld in Alice Springs uit te stappen.

https://www.instagram.com/p/B_KImIAhED4/

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings