De mooiste reisfilms om je wanderlust mee te stillen

69 VIEWS
De mooiste reisfilms om je wanderlust mee te stillen

Zit een vakantie er voor jou even niet in en is je agenda beangstigend leeg als het gaat om reisjes? Geen zorgen, vanaf je bank is het met de juiste filmselectie volop wegdromen bij verre bestemmingen. Zet dat filmavondje maar vast op je planning, want met dit fijne lijstje van mooiste reisfilms kan je je heel wat uren vermaken!

Wild (2014)

In je eentje de Pacific Crest Trail afleggen. Het is niet het minste avontuur waar Cheryl Strayed zich in de film Wild aan waagt. De film met Reese Witherspoon in de hoofdrol, is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Tijdens de uitdagende voettocht leert Cheryl langzaam zichzelf kennen, terwijl kijkers zich ondertussen kunnen vergapen aan de beelden van fenomenale landschappen in de Verenigde Staten.

Eat, Pray, Love (2010)

Een echte blockbuster met Julia Roberts in de hoofdrol is deze verfilming van het gelijknamige boek Eat, Pray, Love. De film volgt Elizabeth Gilbert, of Liz, tijdens een moeilijke periode waarin ze besluit te scheiden. Wat daarna volgt is een reis van drie maanden naar Italië, India en Bali waarbij ze op zoek gaat naar zichzelf én ware liefde vindt.

The Bucketlist (2007)

Een film waar je bij vlagen keihard om moet lachen of juist naar de doos tissues grijpt. The Bucketlist vertelt het verhaal van twee terminale kankerpatiënten die besluiten alles uit het leven te halen wat er nog in zit. Dat resulteert in een hilarische en hartbrekende reis die de twee mannen naar alle uithoeken van de wereld brengt.

Lees ook:  De 8 leukste activiteiten in Hoek van Holland

Tracks (2013)

In 1977 trekt Robyn Davidson in zes maanden tijd dwars door Australische woestijn. Dat doet ze niet helemaal alleen: ze neemt vier dromedarissen met zich mee op deze barre tocht in extreme omstandigheden. De film Tracks vertelt het waargebeurde verhaal van Robyn met indringende scènes en waanzinnige beelden van het Australische niemandsland.

The secret life of Walter Mitty (2013)

Een dwaze situatie doet de verlegen en dromerige Walter Mitty afreizen naar Groenland, waarmee hij voor het eerst van zijn leven een echt avontuur tegemoet gaat. De reis breekt de sleur waarin hij terecht is gekomen en brengt hem van de ene in de andere bijzondere situatie.

Into the Wild (2007)

Een klassieker onder de reisfilms is natuurlijk Into the Wild. Een van de mooiste reisfilms, maar ook een van de meest ontroerende. We volgen de 22-jarige Christopher McCandless die gedreven wordt door de extreme behoefte om de moderne wereld de rug toe te keren en de natuur in te trekken. Die drang naar avontuur leidt tot een trip door de wildernis met als ultieme bestemming het ruige Alaska.

Motorcycle Diaries (2004)

Nog een klassieker is deze avonturenfilm die is gebasseerd op de reisverhalen van Che Guevara. De film neemt je op bijzondere wijze mee op een motortocht door Zuid-Amerika in de jaren ’50. Een reis van Buenos Aires naar Venezuela met onderweg buitengewoon mooie beelden van dit veelzijdige continent.

Lees ook:  Deze kleine glazen hut in het afgelegen IJsland tilt sterren kijken naar een hoger niveau

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Urban jungle: tips voor meer groen in huis
IKEA Japan lanceert een kleding- en merchandiselijn van 10 stuks
Weg met je telefoon | Voordelen van een digital detox
6 basisregels van Marie Kondo