De mooiste plekken om te zien in Curacao

24 mei 2022
241
Klein curacao

Curacao, het is een van de mooiste en populairste vakantiebestemmingen. Je hebt er namelijk echt vanalles! Wil je lekker op stap, dat kan of wil je toch liever lekker gaan wandelen in de natuur, ook dat kan. Maar toch zijn er altijd nog genoeg bezienswaardigheden, want Curacao daar heb je zoveel wat je kunt ontdekken. Zo heb je altijd een goede reden om terug te komen naar het mooie eiland in het Koninkrijk der Nederlanden. Want de Nederlandse Antillen die zijn al sinds 2010 weg, nu zijn het landen die horen tot het Koninkrijk der Nederlanden. Dat terzijde, nu gaan we het hebben over de mooiste plekken op Curacao! Dus lees snel verder!

Op Curacao

Op Curacao zelf is er natuurlijk al genoeg te zien, maar rondom Curacao nog veel meer. Maar daar komen we dadelijk op, laten we eerst maar eens kijken naar het eiland zelf. Want als we gaan kijken wat typerend is voor Curacao dan denk je toch meteen aan de gekleurde huisjes, oftewel de handelskade. Hier zou u zeker even moeten stoppen om te genieten van het prachtige uitzicht op een heerlijk terrasje! En dat aan het heerlijke water van Curacao, vanuit de Handelskade kijk je ook meteen uit op misschien wel de meest beroemde brug van de Caribische eilanden. Namelijk de pontjesbrug, deze heet officieel de Koningin Emmabrug. Het is de brug waar de twee delen van Willemstad met elkaar verbonden worden, namelijk de gebieden Punda en Otrobanda. Het wordt de pontjesbrug genoemd omdat de brug per dag een aantal keer open gaat voor de boten. Hierbij wordt de gehele brug naar één walkant gebracht!

Lees ook:  Dit zijn de 6 plekken die Ierland zo mysterieus mooi maken

Jan Thiel zal bij iedereen wel bekend zijn, het is een echte toeristen hot spot zeker als we gaan kijken naar de restaurants bij Jan Thiel. De meest bekende is Zanzibar, bekend om zijn heerlijke cocktails en gerechten. Maar wat wil je nog meer als je heerlijk kunt genieten bij het strand, zorgen voor een beetje kleur. Een ander strand waar je zeker even naar toe moet gaan is Kokomo beach. Dit is een echte toeristen trekpleister, namelijk door de schommel in het water. Iedere influencer zul je hier zien om een foto te maken!

Een andere echte toeristen trekpleister is de Mambo boulevard met de Mambo Beach. Het is namelijk een plek waar je alles bij elkaar hebt. Van cafes tot winkels tot uitgaansgelegenheden. Je vindt het hier allemaal en ook nog eens gelegen aan het strand. Wantja je hebt gewoon alles bij elkaar, wat wil je nog meer!

Rondom Curacao

Het meest bekende fenomeen rondom Curacao is Klein Curacao. Klein Curacao is een onbewoond eiland. Hierdoor vindt je op Klein Curacao nog de hele mooie witte stranden met een hele heldere zee. Er worden dan ook dagelijks trips georganiseerd naar Klein Curacao, een grote aanrader hierbij is om te kiezen om met de catamaran naar Klein Curacao te gaan. Dan kun je namelijk ook nog van de mooie zeedieren genieten die zwemmen rondom Klein Curacao! Je hebt hierbij zelfs de kans om dolfijnen te spotten, zeker op de catamaran zul je ze heel goed kunnen zien.

Maar niet alleen Klein Curacao ligt rondom Curacao, er zijn nog veel meer bezienswaardigheden die je wel eens gezien moet hebben! Zo heb je ook de Blauwe kamer van Curacao, de naam zegt het eigenlijk al. Het is onder water een ingang naar een grot. Maarja doordat de ingang onder de zeespiegel ligt moet je wel even goed duiken. Maar als je eenmaal binnen bent is het een pracht plaatje, want het zonlicht reflecteert in het blauw op de muren en het plafond. Maar vergeet ook niet om gewoon lekker je snorkelspullen mee te nemen, want ook onder water is het mooi zat.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Middelburg

Zo zie je maar dat er meer dan genoeg te doen is op Curacao en we hebben nog lang niet alles besproken, maar wat als je er zou wonen. Dan heb je alle tijd om alles te ontdekken! Het is dan ook altijd leuker om met een lokale gids te gaan en te vragen of hij juist de niet toeristische plekjes wilt laten zien. Zo zie je nog meer van het eiland!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Onbezorgd leven met een woonverzekering

Hoe verzorg je je lichaam het beste?

Waarom heb je een leuke, creatieve hobby nodig?

De rustgevende aura kleur blauw

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings