De mooiste plekken om te werken

25 november 2021
473
De mooiste plekken om te werken

Elke dag vroeg opstaan om vermoeid in de file te staan en vervolgens de hele dag in hetzelfde grijze kantoor te zitten. Ondanks dat je werkzaamheden en je collega’s je werk een stuk leuker maken, zou het toch wel verfrissend zijn om eens op een andere plek te werken. Om je een idee te geven van de mogelijkheden hebben wij de mooiste plekken om te werken op een rijtje gezet.

De natuur in

Misschien herken je het wel: je bent hard aan het werk achter je bureau en kijkt vluchtig naar buiten door het raam. Het is weer is precies goed, niet te warm of te koud en je hoort de vogels fluiten. Je kunt niet wachten tot de lunch, zodat je even een glimp van het heerlijke buitenleven kan opvangen. De gedachte “kon ik maar de hele dag buiten werken” dwarrelt door je hoofd. Daar moet toch een oplossing voor zijn? Ja, die is er! KantoorKaravaan zorgt ervoor dat je midden in de natuur kunt werken! Dankzij allerlei innovaties op gebied van mobiel internet en alternatieve energieopwekking kan elke locatie omgetoverd worden tot een potentiële kantoorruimte. Naast dat het je uit de alledaagse sleur trekt (wat al een groot voordeel is), heeft het buitenwerken nog véél meer voordelen. Zo ben je een stuk creatiever én ervaar je minder stress. Daar komt nog eens bovenop dat je nachtrust er flink op vooruit gaat! In tegenstelling tot 8 uur lang werken op kantoor zie je zonlicht en adem je frisse buitenlucht. Werken in de natuur is dus niet alleen leuk, je lichaam zal je ook dankbaar zijn! Misschien begint een rustiger leven bij frisse lucht in de natuur.

Lees ook:  Welke bezienswaardigheden in Londen zijn er gratis?

Verrassende hotelkamer

Thuis werken is en wordt steeds normaler, toch is het heel begrijpelijk dat veel werknemers toch liever de deur uit gaan om te werken. Want laten we eerlijk zijn, thuiswerken draagt niet bepaald bij aan de werk-privébalans. Daar komt dan nog eens bij kijken dat je als thuiswerker een stuk minder productief bent. Nu we je ervan hebben overtuigt dat het misschien toch wel beter is om zo nu en dan een andere werkplek te zoeken dan je woon-/werkkamer thuis, moeten we natuurlijk ook met een oplossing komen. Je moet natuurlijk wel ergens heen kunnen om te werken. Nu is dit misschien wel een luxe oplossing, maar soms moet je jezelf ook belonen voor je harde werken. Het huren van een hotelkamer is dan een ideale oplossing! Hotels verhuren vaak hun leegstaande kamers als office voor één dag. Jij weet net zoals ons dat het in Nederland stikt van de hotels, zo kun je in elke prijsklasse wel een mooie werkplek scoren! Voordethuiswerker.nl is een handige tool voor het vinden van een werkplek dicht bij huis, want lange reistijden daar heeft niemand zin in!

De mooiste plekken om te werken

Bootje varen

Omdat wij bij Paradijsvogelsmagazine dromers zijn, denken we ook even buiten Nederland. Wij zijn ons er bewust van dat Nederland een prachtig mooi land is met rijke bosgebieden en adembenemende architectuur, maar zoals bij alles lijkt het gras toch altijd net wat groener aan de overkant. Heb jij het geluk dat je je werk op afstand kunt uitvoeren? Dan kun je vandaag nog in het vliegtuig stappen naar dat nét wat groenere stukje gras ?. Om je een voorbeeld te geven van de mogelijkheden hebben wij een geweldige kantooromgeving gevonden in Mallorca. Boatsters (een jachtverhuurbedrijf, voel je ‘m al aankomen?) heeft ervoor gekozen om hun kantoorruimtes naar de zee te verplaatsen. In hun kantoorboot is plaats voor zes werknemers. Omdat ze er heel bewust van zijn hoe uniek dit is verhuren zij hun kantoorjacht (!) ook geregeld. Niet alleen een van de mooiste plekken om te werken, maar het is ook een geweldige manier om contacten te leggen. Klinkt fantastisch toch? Online werken wordt ook steeds makkelijker en beschikbaarder voor iedereen, online-marketing of ict vacatures liggen bijvoorbeeld nog net niet voor het oprapen.

Lees ook:  De Impact van reizen op je mentale gezondheid: waarom verandering van omgeving helpt

De mooiste plekken om te werken

Zoek rust op in een bibliotheek

Sommige kunnen prima werken met de radio aan terwijl collega’s kletsen over hun weekend, andere hebben behoefte aan rust en stilte om geconcentreerd te werken. Ben jij iemand die behoefte heeft aan rust? Dan is het misschien wel een goed idee om je laptop open te klappen in een bibliotheek. Elke stad heeft er wel een waar je binnen kantooruren altijd plaats kunt nemen en 9 van 10 heeft ook een koffiehoekje, ideaal. Nu is een bibliotheek niet zo spannend meer na gelezen te hebben over werken op een kantoorjacht. Na wat speurwerk hebben wij een de ‘Crew collective café’ in Montreal Canada weten te vinden. In een omgeving zo koninklijk en historisch kun je niet anders dan met plezier werken. Met een ruime hoeveelheid aan open zitplaatsen, beschikbare stopcontacten en vers gebrande koffie is dit de ideale werkplek! Ben je moe en toe aan een powernapje? Dan zijn er zelfs stapelbedden waar je gerust even op kun uitrusten. Wat houdt je nog tegen? De mooiste plekken om  te werken zijn eigenlijk overal te vinden, je moet er alleen wel naar zoeken!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Avontuur met aanhanger

De meest spraakmakende culturele feesten ter wereld

Edelstenen en je sterrenbeeld: dit is de perfecte match

Hoort euthanasie een mensenrecht te zijn?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down