De mooiste plekken in Nederland voor een yoga retreat

15 maart 2022
519
Yoga retreat

Steeds meer mensen ontdekken dat yoga een positief effect heeft op zowel body als mind. Veel mensen zijn daarom al bekend met termen zoals “de kindhouding” en “de krijgershouding”. Je kunt natuurlijk zelf yoga beoefenen met bijvoorbeeld deze “houdingen”, of naar groepslessen gaan in een sportschool. Echter, een veel effectievere manier in korte tijd is het gaan naar een yoga retreat. Naast yoga wordt er ook vaak een combinatie gemaakt met mindfulness of een actievere activiteit zoals wandelen. Mensen gaan vaak naar retreats wanneer ze zich even helemaal willen afschakelen van de prikkels in de wereld en hun omgeving. Herken jij jezelf in dit verhaal? Lees dan vooral even het volgende artikel. Hierin vertellen wij namelijk meer over het feit dat je niet naar het buitenland hoeft te gaan voor een mooie yoga retreat. Ook in Nederland liggen een paar pareltjes.

Yoga retreat

Yoga retreat in de natuur 

Je zou het niet denken, maar op 20 minuten afstand  van onze drukke hoofdstad ligt één van de mooiste en stilste retreats van Nederland. Ilma Yoga House bevindt zich in de Gaasperplas. Dit is een werkelijk prachtig natuurgebied. Buiten de yoga om komen mensen hier ook om te wandelen, zeilen en in de zomer zelfs zwemmen. Iedereen komt naar deze plaats om van de stilte te genieten. Wanneer je voor de retreat bij Ilma Yoga House verblijft kun je ook gratis een fiets of kano huren en zelf op avontuur gaan. 

Een yoga retreat bij Ilma Yoga House is gefocust op het terug naar binnen keren in je lichaam. Het is de bedoeling dat je de helende kracht van de stilte ervaart en dat je jezelf niet op niet de natuur buiten afstemt, maar op je eigen innerlijke natuur.
Bijzonder aan deze retreat is dat je buiten de aankomst en het vertrek om niet zult praten. Hierdoor zul je meer focus leggen op je eigen proces. Door middel van meditatie wordt je geholpen bij het meester zijn over je eigen geest. Gedachten die je storen ga je herkennen en daarna uitschakelen. Je komt erachter hoe je jezelf kunt herprogrammeren waar nodig. Onze geest is namelijk een verzameling aan herinneringen die wij als waarheid waarnemen, of ze nu negatief of positief zijn. Na deze retreat sta je dichter bij je kern waar vrede, eerlijkheid en medeleven vanzelf tevoorschijn komen.

Yoga retreat

Lees ook:  Vakantieliefde aanhouden of niet?

Yoga aan zee

De volgende retreat bevindt zich op het prachtige Waddeneiland Vlieland. De naam van het hotel is hotel Westcord Seeduyn en de naam van de instructeur is Maaike. Het hotel ligt direct aan de kust met een mooi strand. In de omgeving bevindt zich niks anders dan fiets- en wandelpaden en een strandtent genaamd Het Badhuys. Op het busvervoer na is zijn er geen auto’s op het eiland toegestaan. Wanneer je een retreat bij het hotel boekt zijn het busvervoer en een tweegangendiner op de tweede avond inbegrepen. 

Een yoga retreat bij hotel Westcord Seeduyn is gefocust op het stilstaan bij jezelf. Je kunt op het eiland lekker uitwaaien om je hoofd leeg te maken. Echter, het programma helpt je verder om de aandacht naar binnen te brengen door middel van yoga en yin yoga. Je wordt terug geholpen naar het hier en nu en jouw eigen essentie, namelijk bewustzijn. Na de retreat voel je meer rust in jezelf en dit verlaat je nooit meer, zelfs niet als je weer terug in je eigen omgeving bent.
Intuïtieve yoga en yin yoga staan voor verbinding met het hart. De lessen zijn voor mensen van alle niveaus en leeftijden toegankelijk.  

Yoga retreat

Yoga met bourgondisch eten 

Midden in hartje Limburg bevindt zich Hotel de Rousch. De yoga retreat op deze locatie duurt drie hele dagen. De instructeurs die jou en 11 andere vergezellen op deze minivakantie zijn Laura Daamen en Nick Drijkoningen. Zij zorgen ervoor dat ontspanning centraal staat en dat iedereen zich thuis voelt. Door middel van deze yoga retreat wordt je meer naar het nu gebracht en sta je meer ontspannen in het leven. Samen met de 11 andere verblijf je in de King suite. Deze bestaat uit twee comfort deluxe suites en twee superior suites. Deze suites liggen om het gezamenlijke gedeelte heen die weer voorzien is van een bank en grote eettafel. Eigenlijk heb je een gehele etage van het hotel voor jezelf. Dit zorgt ook voor meer rust aangezien je niet gestoord kunt worden door andere hotelgasten. Naast de Hatha- Yin- en Yin Yang yoga om worden er ook meditatielessen gegeven en een natuurwandeling gemaakt. Verder is er een onbeperkt buffet aan water, thee, koffie en fruit.
Nu vraag je jezelf natuurlijk af wat deze retreat zo culinair maakt. Zuid-Limburg staat bekend om haar bourgondisch eten en het hotel serveert dit dan ook in haar bekende restaurant. Deze dineravonden zijn inclusief bij de retreat die je boekt.
Deze specifieke retreat is wordt door meerdere mensen aangeraden en staat dan ook bekend als één van de betere yoga retreats in Nederland. 

Kortom: je hoeft niet meer ver te reizen om een unieke yoga retreat te vinden. In Nederland bevinden zich genoeg unieke en uiterst ontspannende plekken. Zolang je van te voren genoeg onderzoek doet naar punten die jij belangrijk vind bij een retreat zul je altijd een plaats vinden die bij je past. Hopelijk hebben we je met onze top drie in ieder geval al ver op weg geholpen. 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down