De mooiste locaties om te trouwen

31 juli 2021
250
goedkope trouwjurken

Trouwen is door de jaren heen enorm veranderd. Waar onze grootouders en ouders nog trouwde in de kerk zijn er nu veel meer plekken waar je de liefde met elkaar kan vieren. Trouwen is al lang niet meer omdat het van de kerk of het geloof moet. Tegenwoordig trouwen mensen vaker voor de wet dan voor de kerk. Trouwen brengt een aantal voordelen met zich mee en het wordt nog steeds gezien als een van de mooiste vieringen van de liefde voor elkaar. Waar je gaat trouwen hangt daarom ook niet meer af van wat je gelooft, maar meer van wat je mooi vindt. Er zijn ontzettend veel locaties waar je kan trouwen. Om je een beetje op weg te helpen zijn hier een paar mooie en unieke locaties om elkaar het ja-woord te geven.

Een museum

Veel mensen weten niet dat dit kan, maar er zijn een groot aantal musea die een trouwlocatie hebben. Het is een ideale plek om te trouwen als je van kunst houdt. Het is naast een mooie plek ook een unieke plek. Het decor spreekt voor zich dus je hoeft niet veel extra te decoreren. Een leuk extraatje dat je kan toevoegen aan de trouwerij is het thema van het museum. Als het bijvoorbeeld een museum over scheepvaart is kan dit gelijk het thema zijn van jouw bruiloft.

Een boerderij

Hoeft het niet allemaal zo chique? Dan kan je ook kiezen voor een bruiloft op een boerderij. Een boerderij is vaak wat huiselijker en geeft een intiemere sfeer. Als het mooi weer is kan je vaak de ceremonie buiten houden. Zorg dan wel dat je naar goedkope trouwjurken of trouwpakken hebt gezocht, want de kans dat deze vies worden is natuurlijk groot. Een boerderij bruiloft kan vaak ook aparte foto’s opleveren. Want zeg nu zelf, het is toch wel leuk als de achtergrond van je ceremonie een veld gevuld met boerderijdieren is.

Lees ook:  Uitleg over het begrip: een gezonde leefstijl

Op het strand

Het is dan misschien niet de meest originele locatie om je bruiloft te houden, maar wel een hele mooie. Met een bruiloft op het strand kan je alle kanten op. Je kan kiezen voor een relaxte sfeer, maar je kan er ook vol voor gaan en er een extravagant feest van maken. Het strand is helaas wel vaak afhankelijk van het weer. Het is daarom belangrijk dat je je bruiloft goed plant en een alternatief hebt klaarstaan mocht het heel hard gaan regenen.

Een loods

Als je alle vrijheid wil om je eigen sfeer te bepalen dan kan je ook kiezen om te trouwen in een loods. Je kan hier het rustieke en industriële thema doorvoeren, maar je kan de loods ook omtoveren tot een prachtige en intieme feestlocatie. Het voordeel van een loods is dat je alle ruimte hebt en je geen rekening hoeft te houden met het weer. Let er wel op dat alle voorzieningen aanwezig zijn in de loods. Het zou vervelend zijn als je gasten niet naar het toilet kunnen.

In het bos

Wil je meer een betoverende locatie, dan kan je kiezen om in het bos te trouwen. Een paar mooie twinkellampjes tussen de bomen en de locatie voelt vanzelf magisch. Als je de trouwerij tussen de bomen doet dan creëer je een intieme en romantische sfeer. Daarnaast is het een heel rustgevende omgeving. Dit zorgt er voor dat je tijdens de bruiloft ook nog eens lekker kan ontspannen en kan genieten van de frisse lucht.

Lees ook:  Gezonder gaan leven door minder te roken

Een kasteel

Wil je voor luxe gaan dan is een kasteel echt iets voor jou. Voel je even een echte prins of prinses en beleef je eigen sprookje. Een kasteel biedt vaak meer mogelijkheden met overnachtingen. Hierdoor kunnen gasten ook gemakkelijker in de buurt verblijven. Daarnaast heeft een kasteel vaak meerdere mooie plekjes tot zijn beschikking. Je kan kiezen om in de grote hallen te trouwen of juist in een van de betoverende kasteeltuinen. Door heel Nederland zijn prachtige kastelen te vinden en als je net wat anders wil kan je ook nog kiezen voor een prachtige kasteel ruïne zoals de ruïnes van Valkenburg. De keuze is reuze dus de kans dat er voor jou iets tussen zit is zeker aanwezig.

Een café

Is jullie grootste hobby samen uit gaan? Dan is het leuk om te gaan trouwen in een café, club of bar. Misschien is jullie stamcafé wel bereid om tijdelijk te functioneren als trouwlocatie. Zo past de locatie perfect bij jullie als stel en zijn de eigenaren van het café ook een beetje te gast op jullie feestje. Zeker een unieke locatie!

Op een boot

Als de zee jullie favoriete plekje is dan kan je er naast het strand ook voor kiezen om te trouwen op een boot. Wat voor boot dit is, is natuurlijk helemaal aan jullie. Je kan kiezen voor een cruise schip of juist een partyboot. De sfeer op een boot is toch net weer anders dan een locatie op het land. Vaak hoef je ook niet veel te decoreren op een schip of boot. De sfeer van het schip of de boot spreekt vaak al voor zich.

Lees ook:  Dit is de beste slaaphouding voor een goede nachtrust

Op een wijngaard

Trouwen op een wijngaard is zeker een unieke ervaring. Je kan er genieten van een prachtig uitzicht terwijl je een heerlijk wijntje geserveerd krijgt van eigen bodem. Met warm weer kan het zelf zo voelen alsof je gaat trouwen in Frankrijk of Italië. Het geeft je een romantisch gevoel en het draagt vaak een informele sfeer met zich mee.

In je eigen tuin

Dit werk natuurlijk niet als je maar een balkonnetje hebt, maar als je een mooi tuintje hebt dan kan daar zeker getrouwd worden. Je hoeft nergens heen en je kan ’s avonds lekker gemakkelijk terug je eigen bed in. Het is daarnaast enorm persoonlijk en intiem om samen met je gasten elkaar het ja-woord te geven in je eigen achtertuin. Buiten de mooie sfeer is het natuurlijk ook een beetje kostenbesparend, dat is dus alleen maar mooi meegenomen.

goedkope trouwjurken

Na je bruiloft is het natuurlijk tijd voor je huwelijksreis. Wil je het liefste in eigen land blijven tijdens je honeymoon? Dan hebben wij de een aantal opties die hier perfect voor zijn! Deze opties lees je hier!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down