De mooiste huizen van Brabant? Hier vind je ze

29 juni 2022
648
Mooiste huizen brabant

Droom je ook van een heerlijk huis met heel veel ruimte, een grote tuin en ook nog eens gelegen in een mooi dorp of leuke stad in Brabant? Wij helpen je alvast een eind op weg door eens te speuren naar de plekken waar de mooiste huizen van Brabant staan. Wellicht rijdt je op een van onderstaande plekken wel langs je droomhuis. Misschien ga je wel een bod doen, maar wij snappen ook dat je gewoon eens wilt rondneuzen.

Bredaseweg Tilburg

De straat met de mooiste - en duurste - huizen van Tilburg is de Bredaseweg. Deze weg loopt van het centrum in Tilburg richting Breda en is behoorlijk lang. Ga je op zoek naar een mooi huis? Dan moet je vooral zoeken in het gebied aan de rand van de stad. Hoe verder je het centrum uitrijdt, hoe groter en luxer de huizen. De meeste paleisjes in dit gebied beschikken ook over een enorme tuin, iets wat je in het centrum niet vaak zult tegenkomen. Wij horen de vraag al in je achterhoofd: wat kost een huis aan de Bredaseweg? Dan zit je al gauw rond één miljoen euro. In de buurt van deze mooie huizen ligt ook een park waar je de drukte van de stad even kunt ontvluchten.

Tilburg is ideaal om te wonen als je werkt in Breda of Den Bosch. Tegenwoordig wordt de Spoorzone opgeknapt en wordt het een mooie plek om je start-up te beginnen.

Breda-zuid

Breda is een leuke stad om eens naar toe te gaan en je boft ook als je er je droomhuis vindt! De mooiste huizen in deze Brabantse stad vind je in het zuiden. In de wijk Ruitersbosch vind je de mooiste en grootste huizen. Het is er rustig en er is veel groen dus het voelt bijna alsof je in een idyllisch dorp woont. Neem echter een bus en je bent binnen een paar minuten in het centrum van de stad. Ben je sportief, dan zit je in deze mooie wijk op je plek, want je vindt er onder andere een atletiekvereniging en een tennisclub.

Lees ook:  Ingrid Bergman | Dualiteit

Breda ligt centraal dus deze stad is erg geliefd. Behalve dat de stad zelf mooi is, ben je ook binnen een mum van tijd in Rotterdam, Den Haag en Tilburg. Deze stad is dus ook het overwegen waard wanneer je werkt in de randstad.

Architect Brabant Breda

Oisterwijk

Op een steenworp afstand van Tilburg ligt Oisterwijk. Mooie woningen vind je eigenlijk al vlak buiten het centrum van Oisterwijk. Hier vind je veel ruime woningen die beschikken over een voortuin, een oprit en een garage. De huizen variëren in prijsklassen, dus hier is de kans groter dat je met een mooi bod en de hulp van een makelaar in Brabant je droomhuis kunt kopen. Het centrum van Oisterwijk is karakteristiek, maar dit dorp is zeker ook een optie als je op zoek bent naar een nieuwbouwwoning.

Aan De IJzeren Vrouw in Den Bosch

Laten we voorop stellen dat je sowieso een lucky bastard bent als je in Den Bosch mag wonen. Den Bosch is leuk voor studenten, maar ook als je met je gezin van he stadleven wilt proeven. Den Bosch heeft een historische binnenstad met mooie panden. Heb je echter behoefte aan wat meer ruimte, dan raden we je aan om toch buiten het centrum te zoeken naar de mooiste woningen van Brabant. Wil je flink wat investeren in een huis, dan kun je het best eens rondkijken in de buurt van het meer De IJzeren Vrouw en het Sint Hendrikspark. Of rijd eens langs de huizen aan de rand van het Zuiderpark. Hier vind je ook meteen enkele verenigingen waar je je bij kunt aansluiten. Woon je hier, dan woon je centraal gelegen, in een mooi karakteristiek pand en ben je snel in de stad én natuur. Spreekt de omgeving je aan, neem dan gerust te even de tijd om rond te kijken, want in deze buurt vind je woningen in verschillende prijsklassen.

Lees ook:  Je tuin Feng Shui inrichten
Makelaar Brabant

Heusden

Heusden is van oudsher een vestingstad en telt ongeveer 1500 inwoners. In Heusden vind je dan ook alleen maar karakteristieke woningen. Bij het zoeken naar de mooiste huizen van Brabant zal een makelaar in Brabant adviseren om niet alleen te kijken naar luxe villa’s, maar ook eens te kijken of een iets kleiner huis in een gezellige omgeving iets voor jou is. Gegarandeerd dat je in deze wijk snel nieuwe vrienden maakt of even een kopje koffie drinkt bij de buren. Wij zijn al verkocht aan de intieme sfeer van het dorp en zouden eigenlijk best wel in het ‘Gouverneurshuis’ – tegenwoordig een museum- of het Commiezenhuis – het huis voor de mannen die de tolgelden en accijnzen inden - willen wonen. Jij ook?

Makelaar Brabant Heusden

Wil je eigenlijk niet verhuizen, maar je huis slopen en opnieuw bouwen? Dan hebben wij ook nog een aantal tips voor je!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Zo wordt alcoholvrije wijn gemaakt

Het troostende effect van begrafenis liedjes

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden broer

20 mooiste parken in Londen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings