De mooiste buurten om te wonen

5 augustus 2021
866
Gemeentepeiler

Er worden jaarlijks tal van onderzoeken gedaan om te kijken welke buurten het mooist zijn om te wonen. Mensen willen vaak bevestiging van de kwaliteit van een bepaalde buurt waar ze wonen of waar ze naar toe willen verhuizen. De metingen van buurten kunnen worden gedaan door een gemeentepeiler app.  Dit is een gebruiksvriendelijke app, waarmee inwoners hun meningen en bevindingen kunnen delen over hun wijk, gemeente, buurt of dorp. Een aantal zaken die gemeten worden door deze app zijn bijvoorbeeld, veiligheid, duurzaamheid, sociale domeinen en opiniepeilingen. Om het wat makkelijker te maken hebben we hieronder een aantal van de mooiste buurten van Nederland voor je opgesomd.

Wonen in Hilversum – ‘t Hoogt van ’t Kruis

Mensen die graag groen en centraal willen wonen maken geen slechte keuze als ze naar Hilversum verhuizen. Hilversum is een fijne, prachtige en centraal gelegen stad in het ’t Gooi. Hilversum heeft meer dan 89.000 inwoners en is bij velen beter bekend als de media stad van Nederland. De stad Hilversum is met zijn 89.0000 inwoners een van de kleinste steden van de randstad en is perfect als je de grote stad, zoals Amsterdam wilt ontvluchten.

Een van de mooiste buurten van Hilversum is ‘t Hoogt van ’t Kruis. Deze buurt ligt in een beschermd natuurgebied en is ideaal voor mensen die van veel natuur houden. De buurt ‘t Hoogt van ’t Kruis kent veel rust, groen en heeft een prachtig karakter. Voor velen is het een plek om volledig tot rust te komen na een lange dag werken.Gemeentepeiler

Lees ook:  Hoe is het om te wonen in het prachtige Maastricht?

Wonen in Blaricum – Bijvanck

Blaricum is nog een zo’n plaats waar je prachtig rustig en met veel groen kan wonen. Blaricum is perfect voor mensen die graag in een groene, authentieke en centrale omgeving willen wonen. Het dorpje Blaricum is zonder twijfel een van de mooiste dorpen van Nederland en is omringt door veel bossen, water en heide. Dit dorpje heeft zo’n 10.000 inwoners en is een ideaal toevluchtsoord voor mensen die willen ontsnappen aan het drukke leven in de grote stad.

De wijk Bijvanck in Blaricum is een gezellig en warme buurt om in te wonen. Deze buurt kan zich thuis noemen voor vele aparte en speelse gebouwen. De buurt heeft zo’n 3.855 inwoners waarvan 1815 huishoudens. Het dorpje heeft enkele winkels, een tennisvereniging en een basisschool. Deze buurt is ideaal voor jonge gezinnen.

Wonen in Roosendaal

Roosendaal is een stad waar je je snel thuis zal voelen. Als tijd en geld geen rol zouden spelen dan zouden veel Nederlanders graag in de prachtige stad Roosendaal willen wonen. Roosendaal is een ondernemende en erg betrokken stad waar alles binnen handbereik is en waar mensen elkaar kennen.

Wonen in Maastricht – Wyck

Helemaal in het zuiden van ons landje ligt natuurlijk de hoofdstad van Limburg, namelijk Maastricht. Deze bruisende en heerlijke stad is overheerlijk om in te wonen. Maastricht is een plek die veel geschiedenis kent en die jaarlijkse veel binnen- en buitenlandse toeristen trekt. Dat is ook niet gek, want Maastricht is gezellig, uitnodigend en kan zich de thuishaven noemen voor veel studenten. Jaarlijks trekken er duizenden studenten naar de stad om daar te studeren en om er te wonen. Dit maakt de stad erg bruisend en gezellig. De stad heeft vele gezellige cafés, winkels en restaurants.

Lees ook:  Een modern interieur

Wyck is een opkomende prachtige buurt in Maastricht. De buurt kent vele nieuwe galeries, winkels en restaurants. Dit allemaal zorgt ervoor dat er veel mensen op de buurt Wyck afkomen wat het een gezellige en een drukke buurt maakt.Gemeentepeiler

Wonen in Utrecht – Bunnik

Een van de populairste steden van Nederland is en blijft Utrecht. Deze provincie blijft jaarlijks maar meer en meer groeien. De stad is toe aan meer goed bereikbare en betaalbare woningen. Voor veel mensen zou het een droom zijn die uitkomt om te wonen in Utrecht. De stad is extreem gezellig en heeft een unieke uitstraling door zijn middeleeuwse binnenstad met grachten. Utrecht is de meest centrale plek in Nederland en hierdoor kan je elke andere plek in het land makkelijk en snel bereiken. Utrecht kent vele gezellig horeca en winkelgelegenheden, waardoor de stad een gezellige sfeer heeft.

Een van de populairste buurten van Utrecht is het Bunnik. Bunnik is een gemeente in de regio Utrecht en is een van de fijnste plaatsen om te wonen. De gemeente Bunnik kent veel rustige plekken en heeft een natuurlijke omgeving. De kosten voor een huis liggen ook vrij laag als je het vergelijkt met Utrecht stad.

Gemeentepeiler

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Avontuur met aanhanger

De meest spraakmakende culturele feesten ter wereld

Edelstenen en je sterrenbeeld: dit is de perfecte match

Hoort euthanasie een mensenrecht te zijn?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down