De mooiste beelden van de superbloedmaan

28 september 2015
187

De afgelopen dagen is er veel te doen geweest over de 'superbloedmaan', een bijzonder en zeldzaam natuurverschijnsel. Het leek even verpest te worden door de bewolking, maar uiteindelijk genoten vele nachtbrakers in de afgelopen nacht van dit unieke schouwspel.

Totale maansverduistering

Wat was er dan precies te zien? Om te beginnen vond er een totale maansverduistering plaats. De maan wordt dan donker en kleurt rood, doordat het zonlicht door de dampkring wordt afgebogen en dus 'vervormd' op de maan valt. Een dergelijke maansverduistering wordt een 'bloedmaan' genoemd. Daarnaast stond de maan extra dicht bij de aarde, wat 'supermaan' wordt genoemd. Dit komt wel vaker voor, maar bijna nooit in combinatie met een totale maansverduistering. Een 'superbloedmaan' dus! Mocht u zichzelf vannacht tijdens alle commotie nog eens heerlijk hebben omgedraaid, dan kunt u hier alsnog genieten van onderstaande beelden.
Bekijk ook het filmpje onderaan deze pagina!

Bron beeld: Ulrich Peters via Flickr.com

Bron beeld: Ulrich Peters via Flickr.com


Bron beeld: liquidcrash via Flickr.com

Bron beeld: liquidcrash via Flickr.com (Mount Vermont, Washington)


Bron beeld: Marius Haffner via Flickr.com

Bron beeld: Marius Haffner via Flickr.com


Bron beeld: Mac H (media601) via Flickr.com

Bron beeld: Mac H (media601) via Flickr.com (Jensen Lake, Minnesota)Bron film: San Francisco Chronicle via vimeo.com
[hr]
Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen:
[mc4wp_form id="15395"]
 

Lees ook:  Foto's van een super zeldzame komeet

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings