De mooiste baaien van Mallorca

68 VIEWS
De mooiste baaien van Mallorca

Mallorca staat vol met prachtige stranden en baaien. Nagenoeg overal waar je op het eiland rond de kust op zoek gaat kom je wel iets moois tegen. Maar waar zijn nu precies de mooiste baaien en welke stranden op Mallorca zijn de favorieten van de lokale bevolking?

Wij keken voor je rond op dit bruisende eiland en gingen op zoek naar plekken die zich buiten de feesthoofdstad Palma bevonden. Want zodra je dit toeristische bolwerk achter je hebt gelaten zul je meteen merken dat het veel rustiger is op de stranden en in de kronkelige steegjes.

Kortom, het is tijd om de mooiste baaien van Mallorca te ontdekken!

Cala Llombards

Call Llombards is de ideale plek om te ontsnappen aan het massatoerisme. Deze baai is erg populair bij de lokale bevolking, vooral vanwege het omringende landschap dat bedekt is met pijnbomen. Het fijne witte zandstrand en het water is daarnaast grotendeels ondiep, waardoor het ideaal is voor gezinnen met kleine kinderen voor een ontspannen dag aan zee.

De baai zelf behoort tot de gemeente Santanyi en is van daaruit gemakkelijk te bereiken. Het is dus de moeite waard om een wandeling door het mooie stadje te combineren met een bezoek aan het strand, dat vele bars, restaurants en kleine boetiekjes tot de beschikking heeft.

Oh, en als je wilt afkoelen in de kristalheldere zee, dan kan je direct vanaf een nabijgelegen klif in het water duiken.

Portalen Vells

Deze plek bestaat niet slechts uit één baai, maar er bevinden zich vier verschillende baaien. De baaien zijn ten zuiden van Magaluf gelegen en sluiten direct op elkaar aan. Bovendien heeft iedere baai weer iets anders te bieden.

Zo is er een baai die je uitnodigt om te gaan zwemmen, snorkelen of zelfs tot jetskiën. Van de naburige baaien wordt de Platja de Portals Vells juist beschouwd als het grootste en meest gezinsvriendelijke strand. Op een afstand van ongeveer drie kilometer en een zeer hobbelige weg, is er een zeer goede verbinding tussen de volgende plaats Magaluf en de baaien. Deze weg kan voor de nodige uitdaging zorgen, maar de inspanning is zeker de moeite waard!

Lees ook:  Wildkamperen in Schotland: op avontuur in het land vol mogelijkheden

Een van de naburige baaien van Portals Vells is het beroemde beruchte strand El Mago dat is vernoemd naar de gelijknamige film. Halverwege de vorige eeuw werd hier de klassieke film met Anthony Quinn, Michael Caine en Candice Bergen in de hoofdrollen opgenomen.

Als je een plekje wilt bemachtigen, moet je heel vroeg opstaan, want rond het middaguur is het al druk in de kleine baai.

Caló d’es Pou

De zandbaai Caló d’es Pou ligt in de populaire en gezinsvriendelijke badplaats Cala d’Or en wordt dan ook regelmatig in één zin genoemd met deze toeristische trekpleister. De baai zelf heeft echter nog veel meer te bieden dan alleen de connectie met Cala d’Or. Zo beschikt het over een prachtige ligging en schitterende helderblauw water.

Daarnaast is er een strandbar, zijn er mogelijkheden om ligstoelen te huren en zijn er verschillende excursies die je de nabijgelegen dorpjes laten ontdekken!

Cala Torta

De perfecte plek om van de natuur te genieten is ongetwijfeld Cala Torta. Cala Torta is een iets grotere baai in de buurt van de stad Artà. Het zand is er misschien niet zo zacht als bij veel andere stranden of baaien het geval is, maar dit doet niets af aan al het moois dat je er tegen zult komen.

Naast de bijzondere zwemervaring (de zee daalt snel af), kan je er ook heerlijk wandelen en genieten van de omgeving. Zo kan je bijvoorbeeld vanuit Cala Torta naar de kleinere naburige baaien Cala Mitjana en Cala Estreta lopen, die je ontspanning bieden terwijl je geniet van een schitterende natuur. Afhankelijk van hoe de wind is, kun je overigens wel wat zeegras verwachten, maar verder is het water het hele jaar door helder en schoon. Bovendien is het ook hier een stuk rustiger dan op veel andere populaire locaties aan de kust.

Cala Sa Nau

Deze kleine baai is nog altijd een grotendeels onontdekte locatie en is vooral erg populair onder de lokale bevolking van Mallorca. Vreemd is deze populariteit zeker niet, want de baai wordt omgeven door kliffen, grotten en prachtige bossen. Bovendien staat de baai bekend om de geweldige strandfeesten die hier regelmatig worden gegeven.

Lees ook:  10 dingen om te doen in Amersfoort tijdens een dagje weg

Als je eenmaal de wat uitdagende weg naar deze baai hebt gevonden, kan je in het weekend feesten in de strandbar van Chiringuito, achterover leunen en ontspannen op heerlijke stoelen of gebruik maken van het uitgestrekte landschap om te gaan wandelen.

Caló des Moro

Het is misschien niet de meest gemakkelijk route om deze baai te kunnen bereiken. En het biedt ook geen luxe en uitgebreide faciliteiten, maar het schitterende aanzicht van Caló des Moro doet je dit allemaal direct vergeten. Een heerlijk strand en helderblauw water verschijnen na aankomst aan de horizon.

Deze baai is dan ook enorm populair dankzij het kristalheldere water en de prachtige omgeving. Het is met recht een van de mooiste locaties binnen dit artikel te noemen. Daarnaast kan je de baai ook bereiken met de bus naar Cala’s Almunia. Vanaf deze plek is het namelijk nog maar een kleine wandeling om deze werkelijk schitterende baai te ontdekken!

Cala Varques

Deze baai vraagt om wat meer inspanning dan de andere locaties binnen dit artikel. De baai is namelijk niet gelegen aan een weg of parkeerterrein waardoor het noodzakelijk is om een flinke wandeling af te leggen. Vanaf de weg is een wandeling van ongeveer 25 minuten nodig om de baai te bereiken. Maar wie denkt dat dit de moeite niet waard is heeft het mis.

Cala Varques is namelijk een van de mooiste – en misschien wel gewoon de mooiste – baaien in dit artikel. Je vindt er een schitterend wit zandstrand en prachtig helder water. Daarnaast wordt de baai omgeven door een uitgestrekt bos en is het strand een stuk rustiger dan bij de andere baaien in dit artikel. Kortom, als er maar één baai op je lijstje zou mogen staan, dan zou het absoluut deze moeten zijn!

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Prachtige 4K-dronebeelden van iconische bezienswaardigheden in IJsland
Alles voor een stedentrip of vakantie naar Sevilla
Ontdek de mooiste locaties op het Canarische eiland Fuerteventura
Ontdek historisch Nederland tijdens een bezoek aan de Hanzesteden