De meest unieke beroepen ter wereld

17 augustus 2022
39
incassobureau

Men moet werken om te overleven, dat is hoe het nu eenmaal is. Dat hoeft helemaal niet negatief te zijn, maar we zouden natuurlijk allemaal wel het liefst geld verdienen door niks te doen, toch? Sommige zeggen dat je echt pas werkt als je je beroep niet leuk vindt. Dat houdt dus in dat wanneer je je baan wel leuk vind je niet echt werkt. Er bestaan wel honderden banen, de meeste werken in een supermarkt of op kantoor bij een incassobureau bijvoorbeeld. Dit zijn dan ook de meest voorkomende beroepen, maar er zijn ook zeer aparte banen in de wereld. Wil jij weten wat voor een unieke banen er bestaan in de wereld? In deze blog lees je het!

Hondenfluisteraar

Hondenbaasjes hebben meestal altijd een goede connectie met hun hond en kunnen dan ook aan hun lichaamstaal wel eens aflezen wat ze willen. Als hondenfluisteraar kun je dit ook, maar dan op een hoger level. Hondenfluisteraars kunnen dus aan het gedrag van een hond en aan het baasje zien wat voor een behoefte een hond heeft of waarom hij zo is zoals hij is. Als je dus een hond hebt met gedragsproblemen kan een hondenfluisteraar ingeschakeld worden, om te observeren wat het probleem kan zijn.

Boomchirurg

Voel jij je één met natuur? Dan is het beroep boomchirurg misschien wel iets voor jou. Als boomchirurg bekijk je bomen die ‘ziek’ zijn en bedenk je oplossingen voor de ziekte van de boom. Denk dan aan het verwijderen van zieke takken of het behandelen van een schimmelinfectie. Hierbij ga je dan ook te werk met verschillende materialen zoals een zaag en dergelijke. Als je als boomchirurg aan de slag wilt gaan, zul je eerst een opleiding tot hovenier moeten afronden om vervolgens specialisatie boomonderhoud te kunnen studeren.

Lees ook:  Zeeuwse uitspraken om lekker nuchter te blijven

Meubilair tester

Voordat meubilair echt de markt op mag gaan moet het natuurlijk wel veilig zijn en voldoen aan de algemene eisen van het meubelstuk. Om er zeker van te zijn dat het meubelstuk hier wel echt aan voldoet moet het getest worden, en dit wordt dan gedaan door een meubilair tester! Een meubilair tester test dan vooral of de bank of stoelen wel echt lekker zitten, aangezien een computer of een robot dit niet kan. Voor het testen en feedback te geven verdient een meubilair tester rond de €30.000 per jaar.

incassobureau

Golfbalduiker

Tijdens een potje golfen kan het wel eens voorkomen dat een balletje in een meer beland. De golfer kan deze dan natuurlijk niet zelf eruit halen, maar een golfbalduiker wel. Op den duur gaat een golfbalduiker bij zo’n meer wat dichtbij een golfveld ligt een kijkje nemen naar golfballetjes. Meestal liggen er tientallen balletjes in zo’n meer, deze worden dan opgedoken en kunnen weer gebruikt worden voor een potje golf. Dit beroep kan gek genoeg best gevaarlijk zijn, aangezien alligators of krokodillen in dat meer kunnen leven. De golfbalduiker heeft dus een groot risico in zijn beroep.

Duikende pizzabezorger

Wanneer je eens geen zin hebt om te koken kun je maaltijden bestellen dat dan bezorgd wordt bij je thuis. Meestal is dit dan friet, of een lekkere pizza, die dan bezorgd wordt door iemand op een scooter of in een bestelauto. Bij een onderwaterhotel in Florida wordt dit iets anders gedaan dan je gewend bent. Als je verblijft in het onderwaterhotel en je bestelt een pizza, komt er een duikende pizzabezorger je bestelling bezorgen. De pizza wordt dan goed verpakt in een waterdichte verpakking en de pizzabezorger trekt zijn duikpak aan. Binnen een tijdje heb je dus je pizza onderwater geleverd, zonder dat je pizza doorweekt is.

Lees ook:  Deze kerstkaartjes zorgen voor nieuw leven
incassobureau

Dit waren de meest unieke beroepen die er bestaan. Misschien is duikende pizzabezorger of golfbalduiker wel iets voor jou, maar werken bij een incassobureau is misschien wel wat veiliger!

Over de auteur

WebWings

Recente berichten

Wat jij kan doen tegen de snel stijgende gasprijs

Verhuizen naar Spanje, waar moet je allemaal aan denken?

De weg terug naar jezelf vinden — 6 tips om jezelf te vinden

De beste metaalsoorten voor sieraden

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings