De meest bijzondere vliegvelden ter wereld

20 september 2020
529
meest bijzondere vliegvelden ter wereld

Over het algemeen is het vliegveld niet de meest memorabele plek van je vakantie. In sommige gevallen ligt dat echter net wat anders. Deze meest bijzondere vliegvelden ter wereld zal je in elk geval niet vergeten. Door een wel heel spannende landingsbaan bijvoorbeeld of juist een extreem luxe terminal. …

Sint Maarten, Princess Juliana International Airport

Wellicht heb je er al eens een filmpje van voorbij zien komen. Het vliegveld van het Antilliaanse eiland Sint Maarten is namelijk nogal bekend om de bijzondere ligging aan zee. Zonnebaden op het tropische Maho Beach krijgt hier een extra dimensie wanneer er een vliegtuig landt. Wees gewaarschuwd voor flinke golfslag en een zandstorm!

Singapore, Changi Airport

Geen bizarre landingsbaan, wél een bizar luxe luchthaven. Singapore is een belangrijke hub waar menig vlucht tussen Europa en Azië een tussenlanding maakt. En dat is geen straf, want je hoeft je hier echt niet te vervelen. Kijk een filmpje in de bioscoop, roetsj van een 12 meter hoge glijbaan of maak een wandeling door de vlindertuin. Heb je dan nog tijd over, bezoek dan de cactustuin, het Canopy Park of the experience studio!

meest bijzondere vliegvelden ter wereld

Airport Boulevard, Changi Airport © Darren Tan/Unsplash

Gibraltar International Airport

Weet jij Gibraltar aan te wijzen op de kaart? Niet gek als dat niet zo is, Gibraltar is namelijk een piepklein stukje Engels overzees gebied in het zuidoosten van Spanje. Best gek om tussen de palmbomen naar de pub te gaan! Bovendien heeft Gibraltar een van de meest bijzondere vliegvelden ter wereld; vliegtuigen steken hier namelijk een doorgaande weg over. Wanneer er een vliegtuig landt of vertrekt, wordt het bizarre kruispunt afgesloten voor ander verkeer.

Lees ook:  De ruïnes van Gleno Dam

https://www.instagram.com/p/BiZNC59AKeU/?utm_source=ig_embed

Japan, Kansai International Airport

Het telt ruim 10km2 en is gelegen in zee. Kansai International Airport in Japan is zeker een van de meest bijzondere vliegvelden ter wereld. Omdat de bestaande luchthaven nabij Osaka niet verder kon worden uitgebreid, werd besloten om in zee te bouwen. Het resultaat is een vliegveld op een kunstmatig eiland dat zelfs vanuit de ruimte te zien is.

https://www.instagram.com/p/CD3mn80BZ1N/

Saoedi Arabië, King Abdulaziz International Airport

Het is een vliegveld waar je misschien nog nooit van hebt gehoord, maar wat toch ongelofelijk populair is. King Abdulaziz International Airport functioneert als de toegangspoort tot het nabijgelegen Mekka. En dat heeft geresulteert in een heel bijzondere terminal. De Hajj Terminal ziet er in feit uit als twee hele grote tenten die tegen elkaar zijn geplaatst. Samen vormen die een plaats waar bezoekers beginnen aan hun pelgrimstocht. De terminal is uitgerust met een aantal markten en een moskee.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down