De magie van de draaitafel

27 april 2020
42

Icheon is een klein dorp ten zuidwesten van Seoul in Korea. Meer dan 5000 jaar geleden ontstond hier het begin van een keramische cultuur waar Icheon nu bekend om staat. Hoewel de techniek in de loop der jaren steeds is gemoderniseerd, proberen de kunstenaars de traditie van rust, eenvoud en spirituele ingetogenheid te bewaren.

Wanneer je naar onderstaand filmpje kijkt is dat precies het gevoel dat meester keramist Lee Hyuang Gu weet over te brengen als de klei op de draaitafel zich langzaam in zijn handen vormt.

 

Via: youtube

Lees ook:  Ludovico Einaudi speelt een stuk om kippenvel van te krijgen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een goed gevoel hebben is het halve werk

Het principe van vrouwen en haarvrij, wat vinden we ervan?

De betekenis van de kleur van je ogen

Creatief met kleding

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings