De levenskunst van… straatfotografe Misja Beijers

2904 VIEWS
De levenskunst van… straatfotografe Misja Beijers

Misja Beijers fotografeert iéts oudere vrouwen en mannen die ze op straat tegenkomt. Ze is constant op zoek naar mensen die er modieus, hip en sprankelend uitzien, en wil vooral bewijzen dat dat niet alleen is weggelegd voor jongeren. Haar foto’s deelt ze op haar eigen blog misjab.nl én in haar maandelijkse fotocolumn in tijdschrift Zin. Een bijzonder ondernemende en creatieve dame, die ons nieuwsgierig maakte naar het geheim van haar levenskunst. Wat maakt haar leven kleurrijk, waar put ze kracht en inspiratie uit? 

Doorzetten

De meest wijze levensles kreeg ik ooit van een vriendin. Zij zei: ‘Als je begint aan een project waar je in gelooft, moet je doorzetten, óók als het resultaat langer op zich laat wachten dan je had verwacht.’ Als blogger en fotograaf werk ik vaak in mijn eentje, en soms slaat de twijfel even toe. Dan vraag ik me af of dit wel zin heeft, en of ik er wel mee door moet gaan. Op zo’n moment denk ik aan de wijze woorden van mijn vriendin en pep ik mezelf op om weer door te gaan.

Een stevige wandeling

Mijn dag is niet compleet als ik niet een stevige wandeling heb gemaakt. Ik vind het heerlijk om voor mijn blog door de stad te struinen. Een dagje thuis werken is ook fijn: foto’s uitzoeken, plaatsen op mijn blog en afspraken maken. Maar aan het eind van zo’n dag moet ik toch altijd even naar buiten om lekker een eind te lopen!

Ik voel me bevoorrecht door de leuke contacten die ik opdoe voor mijn blog, en ik voel me de laatste jaren energieker dan ooit, het is een geweldige ervaring om op deze leeftijd nog iets nieuws te beginnen, ik kan het iedereen aanraden!

Bijzondere ontmoetingen

Ik geniet van ontmoetingen met bijzondere en kleurrijke mensen. Dat is precies waar mijn werk om draait, en dat vind ik een absoluut voorrecht. Deze maand kreeg ik de kans om naar de fashionweek in New York te gaan om daar te fotograferen. Daar heb ik zowel Joyce Carpati als Debra Rapoport, twee bijzondere oudere dames uit de Amerikaanse blog Advanced Style, ontmoet en gefotografeerd. Met Joyce had ik een afspraak, maar Debra kwam ik toevallig op straat tegen. Wat een geluk!

Diep van binnen hoop ik dat ik mijn foto’s ooit eens mag exposeren. Met mijn blog bereik ik veel mensen en de reacties zijn vaak overweldigend positief, maar wat zou het gaaf zijn om eens echt omringd te zijn door mijn eigen werk.

Het mooie is dat deze dames elkaar perfect aanvullen: Joyce Carpati combineert een basisgarderobe met bijzondere accessoires, onder het motto ‘less is more’. Debra is juist vrij extreem in haar keuzes, onder het motto ‘more is more’! Een mooi voorbeeld van hoe iedere ontmoeting én iedere stijl weer anders is. Ik voel me bevoorrecht door de leuke contacten die ik opdoe voor mijn blog, en ik voel me de laatste jaren energieker dan ooit, het is een geweldige ervaring om op deze leeftijd nog iets nieuws te beginnen, ik kan het iedereen aanraden!

Lees ook:  Kleuren voor gevorderden

Misja B

Verlegen

De hele dag door spreek ik mensen aan op straat, en ik vraag hen de meest persoonlijke dingen, maar wat alleen mijn familie en beste vrienden weten is dat ik eigenlijk een beetje verlegen ben. Gek he? Toch geniet ik van mijn werk, misschien juist doordat ik mezelf dagelijks uitdaag en er zoveel voor terug krijg. Nieuwe uitdagingen zijn spannend, maar geven mij ook altijd heel veel energie.

 

Grote droom

Diep van binnen hoop ik dat ik mijn foto’s ooit eens mag exposeren. Met mijn blog bereik ik veel mensen en de reacties zijn vaak overweldigend positief, maar wat zou het gaaf zijn om eens echt omringd te zijn door mijn eigen werk. Daarnaast zou ik heel graag een rondreis maken door Argentinië en in Buenos Aires naar de tangodansers op straat kijken. Tango is voor mij passie en stijl en ik vind het altijd heel fascinerend om naar te kijken. En als ik daar toch ben: wat is een betere plek om zélf de tango te leren? Natuurlijk wil ik het liefst zelf dansen, maar een lesje zal geen overbodige luxe zijn. Kortom: een mooie nieuwe uitdaging!

 

Misja B


Fotografe en blogger Misja B. (1952) kun je uittekenen in een streepjesshirt, Francis Kleinbril en fotocamera. Op straat – van Amsterdam tot Kopenhagen en Parijs – fotografeert ze iets oudere hippe mannen en vrouwen dit een gedurfde, eigen stijl hebben. Ze ontfutselt hun modegeheimen en deelt deze op haar blog, samen met de mooiste mode-adresjes en de beste tips uit haar zwarte boekje. Van Vogue tot vintage: hier vind je inspiratie om je eigen stijl (opnieuw) uit te vinden!

MEER INSPIRATIE

Deze sterke vrouw (76) houdt haar vee in de gaten op de schaats
Inspiratie van een 98-jarige yogi
6 inspirerende levenslessen van Frida Kahlo
Wat je nog niet wist over Alexandra Radius