De leukste vintage- en antiekmarkten richting het zuiden

8626 VIEWS
De leukste vintage- en antiekmarkten richting het zuiden

Met de traditionele grote trek richting het zuiden deze (na) zomer rijden veel Nederlanders in één keer door naar hun bestemming. Maar wie de tijd neemt en af en toe even uitstapt valt onverwacht met zijn neus in de boter. Er ligt een spoor van antiek en brocante richting het zuiden van Europa: uitgestald op immens grote markten, of juist weggestopt in kleine straatjes. We zetten de leukste antiekmarkten op een rij, ideaal om de vakantietrip mee te onderbreken!

1. Antiekmarkt in Tongeren

De leukste antiekmarkten | Paradijsvogels Magazine

Erich Ferdinand, Verschijning op de markt, via flickr

Sinds 30 jaar begint elke zondag in alle vroegte de antiekmarkt van Tongeren. Meer dan 350 standhouders en winkeleigenaren stallen hier hun antiek, brocante en curiosa uit. Want, het moet gezegd, niet alles komt hier uit het Victoriaanse tijdperk, maar dat hoeft een originele vondst er nog niet minder leuk op te maken!

Elke zondag van 6.00 tot 13.00 uur | De markt strekt zich uit over de Leoppoldwal, Veemarkt, Maastrichterstraat, de Schierveldstraat, Clarissenstraat en de Eburonenhal

2. Zolderschatten in Leuven

De leukste antiekmarkten | Paradijsvogels Magazine

RC Mishra, Leuven, via flickr

Het pittoreske Leuven herbergt veel antiekwinkeltjes en kleine galerieën. Op zaterdag wordt dit aanbod aangevuld met een antiek- en brocantemarkt waar u eindeloos kunt snuffelen tussen vele zolderschatten.

Lees ook:  Wildplukken: leer alles over paddenstoelen

Elke zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur | Mathieu de Layensplein, Mechelsetraat

3. De grootste antiekmarkt in Lille

antiekmarkt

Het eerste weekend van september wordt het centrum van Lille omgebouwd tot één grote antiekmarkt; de grootste van Europa. Met meer dan 10.000 kramen kunt u zich hier eindeloos vermaken. Deze markt trekt door haar omvang vanzelfsprekend ook veel bezoekers, dus wilt u zich verzekeren van de meest originele stukken begin dan in alle vroegte! Bent u aan het einde van de dag nog niet uitgekeken, loop dan ook nog even over de Vogeltjesmarkt. Zorg dat u van te voren gepind heeft, want de rijen bij de automaten zijn hier ongezellig lang..

Zaterdag 5 september 2015 | Centrum

4. Unieke stukken in Annecy

De leukste antiekmarkten | Paradijsvogels Magazine

Guillaume Delabarre, De zolder, via flickr

Voor de echte liefhebber is de maandelijkse markt van Annecy – het Venetië van de Alpen – een waar paradijs. Minder grote massa’s dan in Lille, en hier heeft u de kans om iets op de kop te tikken dat verder gaat dan een brocant zolderstuk. Combineer deze dag met een verfrissend bezoek aan het meer en de eglise Saint Maurice, een van de oudste kerken van Annecy.

Elke laatste zaterdag van de maand van 6.00 tot 19.00 uur | Vieux Quartier

5. Schilderachtig decor in Nice

De leukste antiekmarkten | Paradijsvogels Magazine

Op de Cours Selaya in Nice – de ontmoetingsplaats van de oude stad – zijn dagelijks verschillende markten te vinden. Op maandag staat deze plek geheel in het teken van antiek en brocante. Wellicht stuit u hier op een authentieke cap van de Franse Gendarme. Aan het einde van de dag wordt het plein omgebouwd tot één groot terras waardoor u uw vermoeide benen direct kunt laten rusten onder het genot van een glas Franse wijn.

Lees ook:  Schatzoeken: de beste rommel- en antiekmarkten van Europa

Elke maandag van 5.30 – 18.00 uur | Cours de Selaya

Bent u nog op markten geweest die niet mogen ontbreken in dit rijtje? Reageer onderaan de pagina!


Anderen lazen ook: Schatzoeken: de beste rommel- en antiekmarkten van Europa

antiekmarkt


Meer zien? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Op ontdekkingstocht in Nederland via Lange Afstand Wandelpaden
Tijd voor natuur: de mooiste plekken in Breda om te bezinnen
Kastelen in Nederland: 5 Middeleeuwse pareltjes om te bezoeken
Maak kennis met de Big Five van Nederland -én ontdek waar je ze kunt vinden!

One thought on “De leukste vintage- en antiekmarkten richting het zuiden

  1. Zaterdag 28 juli 2018
    Vandaag in Leuven geweest op zoek naar de Antiekmarkt op het Mathieu de Layensplein. In totaal 5 kramen waarvan 1 met LP’s en de rest was niets wat op antiek, brocante of iets dergelijks leek. Echt waardeloos!


Comments are closed.