De leukste vakantieparken van Nederland

29 april 2022
477
midweek weg in Nederland

De tijd van het jaar zit er weer aan te komen wanneer je weer eens op vakantie kunt gaan. Heerlijk een weekje of twee eropuit is wat men zeker kan gebruiken na de coronaperiode. Het liefst zou je zo ver mogelijk naar een heerlijk warm land gaan waar je de hele dag in het zwembad kan liggen, of juist leuke stedentrips maakt. Al kan het in Nederland ook heel leuk zijn om eens ergens heen te gaan. Ondanks dat Nederland een apart klimaat heeft is het meestal in de zomer toch best wel lekker warm. Misschien is het wel leuk om een midweek weg in Nederland op vakantie te gaan. Er zijn namelijk genoeg vakantieparken die geschikt zijn voor het hele gezin. Wil je weten welke vakantieparken nou écht leuk zijn? In deze blog staan de 3 leukste vakantieparken van Nederland!

Vakantiepark Slagharen

Als eerste in het rijtje staat Attractie- en vakantiepark Slagharen. Dit vakantiepark is opgericht in 1963 en is gestart als ponypark. Uiteindelijk is het ponypark gegroeid tot een vakantiepark met 24 vakantiehuisjes toentertijd. Snel kwamen er al meer huisjes bij en uiteindelijk diverse attracties voor de kinderen. Daarom is dit vakantiepark dan ook heel erg geschikt voor de gehele familie, omdat kinderen zich namelijk hier prima kunnen amuseren. Het park heeft niet alleen vakantiehuizen, maar ook wigwams en een camping. Bij dit park kun je vanuit je bed zo de achtbaan in.

Center Parcs

Deze hoort natuurlijk ook in het lijstje te staan: Center Parcs! Het eerste park van Center Parcs ontstond in 1967 wat in die tijd de naam Sporthuis Centrum De Lommerbergen had. In de eerste jaren sliep men in tenten en was er een overdekt zwembad. Uiteindelijk kwamen er al snel een paar parken bij en in 1986 werd Sporthuis Centrum omgedoopt tot Center Parcs. Nu zijn er 9 parken in Nederland, 3 in België, 6 in Duitsland en 6 in Frankrijk. Center Parcs heeft niet alleen mooie accommodaties maar ook een subtropisch zwembad zowel binnen als buiten met de welbekende wildwaterbaan. Buiten het zwemmen zijn er ook nog diverse andere activiteiten zoals golfen, laser gamen en duiken.

Lees ook:  Snel een vakantiepotje opbouwen

De Leistert

Als laatste in het rijtje, maar zeker niet de minste, staat vakantiepark de Leistert. Dit vakantiepark ligt op een korte afstand van Roermond en het totale park bestaat uit ongeveer 100 hectare. De geschiedenis van dit park begint bij Quasven, waar de pastoor uit Roggel in de jaren vijftig zwemles begon te geven aan de kinderen uit het dorp. Na een paar jaar is dit vennetje uit gegroeid tot een locatie voor meer dan zwemles, namelijk voor dagrecreatie. Nadat mensen hier gingen wildkamperen werd er voorgesteld dat het een gemeentecamping zou worden. Op dit moment is de Leistert meer dan alleen een camping. Het park heeft een overdekte plaza, een groot zwembad, een indoor speeljungle en een animatie team om de kids bezig te houden.

Zie je hier iets tussen staan waardoor je een midweek weg in Nederland kunt nemen? Wij wensen jou een top vakantie toe!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down