De leukste stadsstranden in Nederland om de zomer te vieren

48 VIEWS
De leukste stadsstranden in Nederland om de zomer te vieren

Voeten in het zand, koel drankje in je hand en muziek op de achtergrond. Voor zomerse vibes hoef je echt niet per se aan zee te zijn. Er zijn heel wat stadsstranden in Nederland waar je volop kunt genieten van het vakantiegevoel!

SOIA – Strand Oog in Al, Utrecht

Een begrip in Utrecht is SOIA, gelegen op de kade van het Amsterdam-Rijn kanaal in de wijk Oog in Al. Je kunt hier terecht voor een lunch, diner of lekkere borrel en hoewel je je midden in de stad bevindt lijkt de drukte hier even heel ver weg. Bij SOIA worden normaal gesproken ook evenementjes georganiseerd. Deze zomer kan je in elk geval nog wel aansluiten bij een van de aangepaste yogasessies.

Stadsstrand DOT, Groningen

Lonely Planet vermeldde het al als tip: het stadsstrand van Groningen is in de zomermaanden dé plek om in de stad samen te komen. Het strand is gelegen naast DOT in het Ebbingekwartier en is oprecht een van de leukste stadsstranden van Nederland. Het dome vormige gebouw is niet over het hoofd te zien en zowel binnen als buiten is er altijd wel iets gezelligs gaande. Zo kan je er terecht in de Gastrobar maar bijvoorbeeld ook in het planetarium.

Zandfoort aan de Eem, Amersfoort

De naam zegt al genoeg: bij dit stadsstrand waan je je bijna aan zee. Zandfoort aan de Eem is gelegen aan de haven van Amersfoort, waar het op zonnige dagen altijd druk is met bootjes, kano’s en sups. Neem plaats aan de picknicktafels of op de strandstoelen en geniet van een hapje en drankje met uitzicht op de historische Koppelpoort. Zandfoort aan de Eem is bovendien gelegen in De Nieuwe Stad; op dit voormalig fabrieksterrein zijn nu allerlei leuke horeca en ateliers te vinden. Even een rondje lopen dus!

Belcrum Beach, Breda

Hoeven de stadsstanden in Nederland van jou geen opgepoetste beach clubs te zijn? Dan ben je bij Belcrum Beach in Breda aan het juiste adres. Net buiten de binnenstad, op het hippe en rauwe Haveneiland, ligt dit stadsstrand. Deze op een strandpaviljoen geïnspireerde locatie is volledig gemaakt van restmaterialen. In het weekend kan je er vaak genieten van livemuziek. Maak ook zeker een rondje over het eiland want naast Belcrum Beach zijn er hier nog meer toffe zomerse plekken te vinden, zoals Skatepark Pier15 en STEK.

Stadsstrand Zwolle

Aan het Rode Torenplein in Zwolle verrijst elke zomer een van de mooiste stadsstranden van Nederland. Compleet met palmbomen, beach club en strandstoelen in het zand is dit dé plek om midden in de stad het zomerse gevoel te krijgen. Met een menukaart vol ‘snacks on the beach’ en veel koele biertjes en cocktails kan je hier heerlijk een middagje vertoeven.

Meer stadsstranden in Nederland

Voor het vieren van vrijdagmiddagborrels en luie weekenddagen schoten de stadsstranden in Nederland de laatste jaren uit de grond. Nu we dit jaar vooral in eigen land op vakantie gaan zijn deze zomerse plekjes dicht bij huis populairder dan ooit. Andere aanraders zijn bijvoorbeeld De Kaaij in Nijmegen, Walhalla in Harderwijk en De Kade in Alkmaar. Ook in Amsterdam zijn de stadsstranden natuurlijk goed vertegenwoordigd met onder andere Pllek, StrandZuid en Dok. Veel van de gebruikelijke evenementen zijn op deze plekken nu afgelast, maar van het vakantiegevoel kan je op deze stadsstranden in Nederland alsnog heel goed genieten!

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

Lees ook:  Stage | Online Redacteur Reizen

MEER INSPIRATIE

De ruïnes van Gleno Dam
Logeren bij de boswachter: dit moet je weten
De mooiste stranden in Duitsland
Frisse tips voor een dagje Utrecht vanaf het water