De leukste planten voor in huis

30 mei 2022
568
webdesign offerte

Vind jij dat je huisje nog een beetje kaal is van de binnen kant, en wil je wat leven er in brengen? Dan is het tijd voor wat planten aan te schaffen! Het kan best zijn dat je er al een paar hebt, maar meer planten kunnen vast geen kwaad! Tegenwoordig worden kamerplanten steeds meer populairder in Nederland. Niet alleen bloemen in vazen, maar ook de vetplanten en palmen zie je steeds meer in huizen verschijnen. In deze blog hebben we wel 4 planten op een rijtje gezet die vast en zeker in jouw huisje erbij passen.

Gatenplant

De gatenplant, ook wel bekend als de Monstera, is een kamerplant die best wel makkelijk te verzorgen is. Dit is dus een prima plant voor de beginnende plantenmama of papa. De Monstera wordt gatenplant genoemd omdat de bladeren van deze plant diepe inhammen hebben en eigenlijk gewoon grote gaten hebben! De plant staat het liefst half of helemaal in de schaduw, dus niet in de volle zon. De plant heeft niet veel water nodig, één keer per week een scheutje is genoeg. In de lente en in de zomer is het belangrijk dat je de grond van de plant goed vochtig houdt, en dat je in de herfst wacht tot de grond droog is voordat je water geeft. De afkomst van de plant is Zuid-Amerika.


Sanseveria

Ook deze plant is makkelijk te verzorgen en is dus top voor beginners. De Sanseveria heeft weinig water nodig, net zoals de gatenplant. Het is dan ook erg belangrijk dat je niet te veel water geeft, dus bij twijfel kan je beter even wachten met water te geven. Te veel water kan namelijk wortelrot veroorzaken. In Nederland staan deze planten ook wel bekend als Vrouwentongen en behoort sinds 2017 tot de plantenfamilie van de Dracaena. De plant is afkomstig uit Afrika.

Lees ook:  Helleborus - Hoe moet je ze snoeien en verzorgen?

Yucca

Als laatste maar zeker niet de minste, de Yucca. Deze zal je vast wel bekend in de oren klinken, want het is een van de meeste voorkomende planten die men in huis heeft staan. De Yucca kan vrij groot worden en hij kan water opslaan. Omdat de Yucca water op kan slaan, hoef je hem niet zo vaak water te geven. De Yucca snakt wel erg naar licht, dus hij staat wel graag in het zonnetje. Hij kan niet buiten staan omdat hij niet vorstbestendig is, dus kijk daar mee uit. De afkomst van de Yucca is Midden- en Zuid-Amerika en behoort tot de Asparagaceae plantenfamilie.

Pannenkoekplant

De pannenkoekenplant ziet er net zo uit als de naam, de plant heeft kleine pannenkoeken als bladeren. De plant is vrij klein en heeft lange stelen met daarop platte bladeren. De pannenkoekenplant, oftewel de Pilea peperomioides, heeft best wel wat zon nodig en staat dus graag in indirect zonlicht. De plant heeft regelmatig wat water nodig, zodat de grond een beetje vochtig blijft. De afkomst van de plant is Pilea uit China, daarom de originele naam!

Heb jij de blog door gelezen? Ben je al er over uit welke planten je gaat halen? Loop dan eens een paar plantenwinkels binnen en bekijk de planten in levenden lijve en vraag nóg meer informatie zodat je ze goed kunt verzorgen. Je zou bijvoorbeeld eens naar de Intratuin kunnen gaan, al hebben zij ook een website waarvoor ze een webdesign offerte voor hadden, dus dat is een top website om even doorheen te scrollen!

Lees ook:  Stillevens om bij weg te dromen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down