De landing van een uil in slow motion

3 februari 2021
695
uil landen

Het zien van een uil is eerder een zeldzaamheid dan dagelijkse kost voor de meeste mensen, laat staan van zo dichtbij en met zo'n camera gefilmd! Door de slow motion beelden is goed te zien hoe krachtig de uil vliegt en hoe hij langzaam maar zeker zijn landing voorbereidt. Een Boeing is er niks bij..

Geruisloze vlucht van uilen

Bijzonder aan de vlucht van uilen is dat deze geruisloos is. Dit komt door speciale veren op hun vleugels, aldus een team van wetenschappers dat dit 2 jaar geleden onderzocht. Uilen hebben drie soorten veren: een kam van stijve veren op de voorste rand van de vleugel, een flexibele pluim op de achterste rand en zacht, donzig materiaal op de bovenzijde. Wetenschappers gebruiken deze kennis om de geluidsoverlast van vliegtuigen te beperken. Mooi hoe de natuur op alle vlakken inspiratie biedt!

[hr]

Bekijk ook: Deze uilen zijn meesters in camouflage

uilen camouflage

Lees ook:  Tips voor een dagje Schiermonnikoog: het natuurparadijs van de Wadden

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down