De kracht van de gouden driehoek

25 november 2021
696
de gouden driehoek

Veel dingen in ons leven hebben te maken met energie. Wat je denk en doet, heeft invloed op je energie. Ook de omgeving waarin je je bevindt en de mensen om je heen hebben invloed op jouw energie en de manier waarop jij je voelt. Je herkent vast wel de situatie dat je een ruimte binnenkomt en het gevoel hebt dat er spanning hangt. Dit heeft ook te maken met energie. Soms kan het zo zijn dat jij je daardoor niet op je gemak voelt.

Edelstenen en hun energie

Je hebt vast wel eens edelstenen op internet voorbij zien komen, iemand erover horen praten of misschien heb je zelf wel edelstenen. Iedere edelsteen is uniek en heeft zijn eigen werking. Edelstenen werken eigenlijk net als mensen. De werking van de energie is niet tastbaar, maar wel voelbaar. De werking van edelstenen kan enorm uiteenlopen, van ontspanning tot bescherming. Als mensen kunnen we van de kracht van edelstenen profiteren. Om gebruik te maken van de krachten dien je veel in contact te zijn met de edelsteen. De edelstenen moeten dichtbij genoeg zijn. Vaak wordt om deze reden ook aangeraden om de edelsteen bij je te dragen.

Wat is de kracht van de gouden driehoek?

De gouden driehoek is een combinatie van de edelstenen amethist, bergkristal en rozenkwarts. Elk van deze edelstenen heeft zijn eigen unieke eigenschappen. De edelstenen vullen elkaar op een bijzondere wijze aan. Zo goed dat ze de bijzondere naam de gouden driehoek hebben gekregen. Samen vormen de drie stenen: liefde, inzicht, balans en harmonie. Door de kristallen amethist, bergkristal en rozenkwarts in een driehoek te leggen worden de krachten versterkt. Met de gouden driehoek kun je de energie in een ruimte weer in harmonie brengen. We bekijken eerst de individuele eigenschappen van deze stenen.

Lees ook:  Spirituele betekenis van een spin

de gouden driehoek

Amethist

Amethist heeft een beschermende en zuiverende werking. De steen geeft kalmte, innerlijke rust en evenwicht. De steen helpt dan ook tegen heimwee, verdriet, woede en hyperventilatie. Daarnaast bevordert de steen je zelfinzicht. Hij biedt je hulp om eerlijk te zijn naar jezelf toe over je schadelijke gedrag, wat kan helpen om verslavingen en angsten aan te pakken. Sommige edelstenen willen graag in de volle zon. Bij amethist is dit niet het geval, want dan verbleekt hij helemaal. Het is beter om de steen op te laten laden in daglicht.

de gouden driehoek

Bergkristal

Bergkristal is een heldere edelsteen die de ruimte zuivert en de positieve en vitaliserende energie weer terugbrengt. De helderheid van bergkristal, helpt je om weer helderder te denken. Ook heeft de steen een positieve invloed op je concentratie. Omdat bergkristal zoveel zuivere energie bezit, kan bergkristal ook de werking van andere edelstenen versterken. Bij de gouden driehoek gebeurt dit ook. Een kristal, zoals bergkristal kun je het beste ontladen onder lauw stromend water. Een heldere steen als bergkristal kun je bij maanlicht opladen. Leg het liefste tijdens volle maan je stenen achter een raam of buiten neer.

Een ruimte zuiverende werking heeft ook de zoutlamp. Het zout in deze speciale lamp verwijdert pollen, stof en dergelijken uit de lucht en produceert negatieve ionen. Lees in dit artikel over de betekenis en werking van deze handige zoutlamp.

Rozenkwarts

Rozenkwarts is de steen van de liefde. Niet alleen voor romantische liefde, maar ook voor liefde naar je familie en vrienden, spirituele liefde en zelfliefde. Rozenkwarts trekt liefde aan, helpt je lief te hebben en om je open te stellen voor het ontvangen van liefde. Daarnaast maakt rozenkwarts je bewust van je kwetsbaarheid. De steen bevrijdt je van je zorgen en werkt bij boosheid of teleurstelling. Rozenkwarts kun je op verschillende manieren opladen. Je kan deze bij daglicht in een schaaltje met bergkristal trommelsteentjes leggen. Let er dan wel op dat de zon niet te fel schijnt. Een andere manier om rozenkwarts op te laden, is door de steen in het maanlicht te leggen.

Lees ook:  De helende kracht van de amazoniet

de gouden driehoek

Gouden driehoek hoe neerleggen

We weten nu wat de werking is van de verschillende edelstenen, maar hoe gebruik je de gouden driehoek? De gouden driehoek kun je op twee verschillende manieren gebruiken. Je kunt de edelstenen in huis neerleggen, dit wordt het meeste gedaan, maar je kan de edelstenen ook bij je dragen. Door de edelstenen bij je te dragen in bijvoorbeeld je tas of je broekzak, zul je gedurende de dag beschermd worden tegen negatieve energieën. Wanneer je de edelstenen in de gouden driehoek legt, is het belangrijk om dit met volle aandacht te doen. Leg de gouden driehoek op een plek waar jij je prettig bij voelt. Door de stenen in een driehoek te leggen, begint de energie van de stenen te stromen en vullen ze elkaar aan.

De stenen hoeven niet dezelfde vorm te hebben, maar zorg er wel voor dat iedere steen ongeveer dezelfde grootte heeft, zodat ze de stenen elkaar evenveel kunnen versterken. Hoe groot de stenen moeten zijn is afhankelijk van de ruimte. Bij een grotere ruimte kun je kiezen voor grotere stenen, maar je kunt ook meerdere gouden driehoeken neerleggen van kleinere stenen. Door in het midden van de gouden de driehoek een klein steentje hematiet te leggen worden alle stenen verbonden met de aarde. De gouden driehoek is principe zelfreinigend, maar het kan zeker geen kwaad om de steen af en toe te reinigen.

Een gouden driehoek is perfect voor in de woonkamer, maar ook voor in de slaapkamer. De gouden driehoek bevordert namelijk een goede nachtrust. Je kan de gouden driehoek zo nu en dan verplaatsen. Wanneer het goed voelt zul je merken dat de gouden driehoek rust en balans in de ruimte creëert, wat zorgt voor een aangename sfeer.

Over de auteur

Kai Roterman
Hallo! Mijn naam is Kai Roterman en ik ben online marketeer bij het geweldige marketingbureau Web Wings. Na mijn stage bij het bedrijf succesvol te hebben afgerond, ben ik enorm trots dat ik er nu full time mag werken en dan ook nog eens mag schrijven voor Paradijsvogels Magazine! Ik ben dol op edelstenen, tarot leggen en het leren over verschillende spirituele stromingen. Daarnaast kan ik uren kijken naar tv shows of spelen op mijn Nintendo Switch. Ik hoop dat het lezen van mijn artikelen jullie net zo veel inspireert als het was om te schrijven!

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down