De klanken van het Zwanenmeer vereeuwigd in kristal

27 april 2015
286

"De natuur laat ons een vorm van schoonheid zien die onze fantasie te boven gaat," zegt kunstenaar Tokuijn Yoshioka. "De vormen van de natuur zijn uniek en kunnen niet worden gereproduceerd. Hierdoor hebben ze een mysterieuze schoonheid en het maakt ze fascinerend."
Met deze filosofie maakte Yoshioka een kunstwerk van kristal. Zelf noemt hij het een schilderij, maar het ziet eruit als een groot glazen bed. Voor 6 maanden lang liet hij in deze tank kristallen groeien. Bijzonder is dat de kristallen gedurende de gehele tijd blootgesteld werden aan het Zwanenmeer van Tsjaikovski.
De trillingen van de muziek bepaalden zo op welke manier de kristallen zich vormden. Intrigerend hoe mens en natuur samenwerken in deze kunstvorm.
Tsjaikovski | Paradijsvogels Magazine Tsjaikovski | Paradijsvogels Magazine Tsjaikovski | Paradijsvogels Magazine Tsjaikovski | Paradijsvogels Magazine Tsjaikovski | Paradijsvogels Magazine Tsjaikovski | Paradijsvogels Magazine Tsjaikovski | Paradijsvogels Magazine Tsjaikovski | Paradijsvogels Magazine
 
 

Lees ook:  De klanken van de zee

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De strijd tussen Hera, godin van de goden en Heracles

Kleurpsychologie: Hoe kleuren je ruimte beïnvloeden

De voordelen van een sociale media cleanse

De twaalf Olympische Griekse goden en godinnen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings