De klanken van de zee

11 november 2015
362

Het geluid van de zee, velen kunnen er uren naar luisteren. Het eindeloze ruisen van de golven laat de gedachten stromen, de zee voert ze aan en neemt ze ook weer mee... Architect Nikola Bašić geeft de zee een bijzondere nieuwe stem, door een eigen orgel voor haar te creëren. Over een lengte van 70 meter plaatste hij een aantal buizen met verschillende diameters onder de boulevard. Wanneer de buizen aan de ene kant volstromen met water, wordt de lucht er aan de andere kant uit geperst. Daardoor ontstaat een symfonie van verschillende fluittonen. Het resultaat is wonderlijk: een geheel door de zee gecomponeerd, bijna hypnotiserend klankenspel dat eindeloos doorgaat. Bijna net zo mooi als het geluid van de golven die breken op het strand...
Wilt u het zelf eens ervaren? Dan kan in Zadar, in Kroatië.

De klanken van de zee | Paradijsvogels MagazineDe klanken van de zee | Paradijsvogels Magazine
[hr]
Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:
[mc4wp_form id="15395"]

Lees ook:  De kleurrijke schoonheid van een zeester

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down