De installatie van Olafur Eliasson op de top van een berg

12 februari 2021
134

De Studio Olafur Eliasson onthulde een permanente installatie op de top van de Grawand, op de Hochjochferner-gletsjer in de Italiaanse Alpen. Our glacial perspective werd dit najaar ingehuldigd en is een installatie die is ontworpen om op een grootschalig astronomisch instrument te lijken en bezoekers uitnodigt om de opwarming van de aarde vanuit een breder perspectief te bekijken.

Het kunstwerk begint met een pad dat langs de gletsjerrug van de berg leidt. De poorten zijn op intervallen van elkaar geplaatst die overeenkomen met de schaal van de duur van de ijstijden van de aarde, wat 'een diepgaande chronologie van onze planeet, ijs en het milieu' aangeeft, legt een verklaring uit de workshop uit. Aan het einde van het pad is een paviljoen gemaakt van meerdere ringen van staal en glas met daarin een ronde brug over de rand van Mount Grawand. Bezoekers kunnen het paviljoen gebruiken om hun blik op de omliggende ringen af ​​te stemmen, die op een willekeurige dag het schijnbare pad van de zon aan de hemel volgen. Dit is een manier om bezoekers uit te nodigen om het perspectief van de gletsjer op de opwarming van de aarde over te nemen en om op een gevoelige en reële manier met de omgeving om te gaan.

Lees ook:  Kunstenaar boetseert Chinese dorpelingen in...karton!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het sterrenbeeld Leeuw: eigenschappen en karakter

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings