De houten kathedraal van Orobie, het laatste werk van Giuliano Mauri

1519 VIEWS
De houten kathedraal van Orobie, het laatste werk van Giuliano Mauri

Giuliano Mauri werd in 1938 geboren in Lodi Vecchio, net onder Milaan. En hoewel hij op zijn tiende al de reclameposters schilderde voor de plaatselijke bioscoop, bracht hij de eerste decennia van zijn carriere door in een bakkerij en in de boksring.

In 1974 exposeerde hij voor het eerst, en zo gebeurde het dat de bokser uit Lodi in de loop van de jaren uitgroeide tot een gevierd kunstenaar. Van de Biënnale van Venetië tot het Museum van Architectuur en Design in Chicago: zijn kunstzinnige ode aan de natuur werd alom bewonderd en gerespecteerd.

Want een ode aan de natuur, dat was het altijd. Mauri had een passie voor hout, en gebruikte gekweekte bomen, palen en kastanjetakken om zijn passie gestalte te geven. Zijn meest bijzondere werk zijn misschien wel de twee gigantische ‘open lucht’ kathedralen, vervaardigd door middel van traditionele weeftechnieken.

Helaas heeft de kunstenaar niet lang genoeg geleefd om de tweede te vervolmaken, maar met veel liefde en toewijding zorgden zijn zoon Roberto en de rest van de familie ervoor dat ook dit laatste bijzondere bouwsel van de in 2009 overleden kunstenaar nu in volle glorie aan de voet van de berg Arera prijkt.

Mauri 1 Mauri 2 Mauri 3 Mauri 4 Mauri 5 Mauri 6 Mauri 7 Mauri 8 MAuri 9 Mauri 10 Mauri 11 Mauri 12

Bron: giulianomauri.com

MEER INSPIRATIE

Apfelhotel Torgglerhof: Zuid-Tirol, Italië
16 mooie en creatieve deuren die u in uw huis zou willen hebben
Prachtige foto’s die zorgen voor een mix tussen architectuur en popkleuren
“Open & Green House” in het midden van Sao Paulo