De heilige mannen van Varanasi

1096 VIEWS
De heilige mannen van Varanasi

Varanasi ligt in het Noorden van India en bestaat al meer dan 2.700 jaar. Het is daarmee een van de oudste bewoonde plekken ter wereld, en een bezoek aan deze stad is een ervaring die veel mensen niet snel zullen vergeten. Gelegen aan de heilige rivier de Ganges is Varanasi een pelgrimsplaats voor vele Hindoes. Op de rituele plaatsen aan de oevers van de rivier (de ghats) wassen mensen hun zonden van zich af en cremeren ze hun geliefden. Ze geloven dat sterven en gecremeerd worden in Varanasi leidt tot moksha: bevrijding van al het aardse en stoffelijke en dus het einde van de cyclus van reïncarnatie.

Iconisch voor deze plek en de spirituele waarde ervan, zijn de Sadhoes: spirituele mannen die hun leven volledig wijden aan het behalen van moksha. Een groot deel van de dag zijn ze bezig met yoga en meditatie, en ze hebben geen bezit, geen contact met hun familie en geen eigen huis. Ze leven volledig van giften van Hindoes, die deze Sadhoes vereren als ware het godheden.

Bij deze indrukwekkende levenswijze hoort een indrukwekkend uiterlijk, ontdekte fotograaf Neil Herbert. Hij ontwikkelde een diepe fascinatie en respect voor de heilige mannen van Varanasi, en legde ze vast in tot de verbeelding sprekende portretten. Meer beelden zijn te vinden op Herbert’s website, en voor wie geen genoeg kan krijgen van deze foto’s zijn er prints te koop.

Lees ook:  Zo dachten mensen in 1900 dat de wereld er in 2000 uit zou zien

sadhoe sadhoe sadhoe sadhoe sadhoe sadhoesadhoe


Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Levende beelden van het oude Japan
De honingjagers van de Himalaya
Deze Iraanse gebouwen laten zien dat de sprookjes van 1001nacht nog springlevend zijn
Dit curieuze verlaten kasteel heeft een duizelingwekkend mooi interieur