De heilige mannen van Varanasi

14 september 2015
310
sadhoe

Varanasi ligt in het Noorden van India en bestaat al meer dan 2.700 jaar. Het is daarmee een van de oudste bewoonde plekken ter wereld, en een bezoek aan deze stad is een ervaring die veel mensen niet snel zullen vergeten. Gelegen aan de heilige rivier de Ganges is Varanasi een pelgrimsplaats voor vele Hindoes. Op de rituele plaatsen aan de oevers van de rivier (de ghats) wassen mensen hun zonden van zich af en cremeren ze hun geliefden. Ze geloven dat sterven en gecremeerd worden in Varanasi leidt tot moksha: bevrijding van al het aardse en stoffelijke en dus het einde van de cyclus van reïncarnatie.
Iconisch voor deze plek en de spirituele waarde ervan, zijn de Sadhoes: spirituele mannen die hun leven volledig wijden aan het behalen van moksha. Een groot deel van de dag zijn ze bezig met yoga en meditatie, en ze hebben geen bezit, geen contact met hun familie en geen eigen huis. Ze leven volledig van giften van Hindoes, die deze Sadhoes vereren als ware het godheden.
Bij deze indrukwekkende levenswijze hoort een indrukwekkend uiterlijk, ontdekte fotograaf Neil Herbert. Hij ontwikkelde een diepe fascinatie en respect voor de heilige mannen van Varanasi, en legde ze vast in tot de verbeelding sprekende portretten. Meer beelden zijn te vinden op Herbert's website, en voor wie geen genoeg kan krijgen van deze foto's zijn er prints te koop.
sadhoe sadhoe sadhoe sadhoe sadhoe sadhoesadhoe
[hr]
Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:
[mc4wp_form id="15395"]

Lees ook:  De mooiste reisfilms om je wanderlust mee te stillen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings