De Heerlijkheyd | Slapen in een eetbare tuin

1064 VIEWS
De Heerlijkheyd | Slapen in een eetbare tuin

Glinsterend vormt de dauw druppels aan de takken van de knoestige wilgen, een eend trekt langzaam een rimpeling door het spiegelgladde water, in de verte kwaakt een kikker en zachtjes drogen de eerste zonnestralen het gras…dit is zomaar een gewone ochtend vanuit de achtertuin van B&B de Heerlijkheyd.

heerlijkheyd 3 foto

Toen gastvrouw Anita hier kwam wonen was de tuin slechts nog een stuk weiland. Vele stekjes, zaden en planten-die-zij-cadeau-kreeg-van-vrienden later, staat er een prachtige tuin waar je op verschillende manieren van kunt genieten. Het eerste deel is een omheind stuk met hagen van beuken en wilgen – hier kun je al vroeg in het jaar de eerste zonnestralen pakken.

Het tweede deel, een geel/witte tuin, heeft aan twee kanten struikenrijen staan om de wind weg te houden en in het midden een grote boom die als parasol dient. Het laatste deel van de tuin loopt over in het landschap en biedt uitzicht over de weilanden en de sloten. Bij de aanplant is rekening gehouden met de vogels en dieren die Anita wilde trekken, er staan veel struiken met eetbare bessen, notenbomen, krenten, maar ook veel fruitbomen (oude rassen). Naast de bed & breakfast is er ook nog een moestuin waar je uit mag eten. Met recht een ‘heerlijkheyd’!

“In de winter bekijk je de molens al schaatsend – en klunend over de vele boerenbruggetjes – gewoon vanaf het ijs, er is voldoende aanbod van koek en zopie onderweg..”

De Heerlijkheyd is gelegen in Polsbroek – tussen Rotterdam en Utrecht in het Groene Hart. Even buiten de tuin is het daar goed wandelen en fietsen. Stop ook vooral even bij de Landwinkel voor een bolletje ambachtelijk boerenschepijs of een flesje puur vruchtensap. De molenfietsroute voert je – de naam zegt het al – langs de vele molens die vroeger zorgden voor de drooglegging van het land en de meelproductie. In de winter bekijk je de molens al schaatsend – en klunend over de vele boerenbruggetjes – gewoon vanaf het ijs, er is voldoende aanbod van koek en zopie onderweg..

Lees ook:  De mooiste verborgen theetuinen van Nederland

Heerlijkheyd 2 foto

Weer terug bij de Heerlijkheyd is het rustig: er zijn geen andere gasten en je hebt het rijk alleen. De leefruimte en slaapkamer zijn met zorg ingericht en voorzien van leuke welbekende details van vroeger, zoals het Bruynzeel pannenrek met de wolkenpannen en een fornuis uit de jaren ’50. Ontbijten doe je van het boerenbont servies! Eigenaresse Anita oogst regelmatig in haar tuin de ingrediënten voor zelfgemaakte jam en honing, en als het seizoen het toelaat plukt ze voor je ontbijt ook een bordje vers fruit.

Tja, het enige risico is dat je hier wordt gewekt door een haan of een nestje spreeuwen..maar daar tekenen wij graag voor.

Overnachten in de Heerlijkheyd kan in alle seizoenen en kost € 80 per nacht voor twee personen, inclusief ontbijt. Kijk voor meer informatie op www.heerlijkheyd.nl


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving.

B&B heerlijkheydkeukenIMG_4678image#1620141102_152650B&B heerlijkheyd

 

MEER INSPIRATIE

Heb jij je altijd al eens een jonkvrouw of ridder willen voelen? Overnacht in een van deze bijzondere kastelen
Boomhut overnachting: 8x een bijzonder plekje om je een te voelen met de natuur
De blauwe stad van Marokko | Overnachten
Kom thuis in de Oude Zondagschool en wandel door je eigen bos