De Heerlijkheyd | Slapen in een eetbare tuin

14 december 2014
139

Glinsterend vormt de dauw druppels aan de takken van de knoestige wilgen, een eend trekt langzaam een rimpeling door het spiegelgladde water, in de verte kwaakt een kikker en zachtjes drogen de eerste zonnestralen het gras...dit is zomaar een gewone ochtend vanuit de achtertuin van B&B de Heerlijkheyd.
heerlijkheyd 3 foto
Toen gastvrouw Anita hier kwam wonen was de tuin slechts nog een stuk weiland. Vele stekjes, zaden en planten-die-zij-cadeau-kreeg-van-vrienden later, staat er een prachtige tuin waar je op verschillende manieren van kunt genieten. Het eerste deel is een omheind stuk met hagen van beuken en wilgen – hier kun je al vroeg in het jaar de eerste zonnestralen pakken.
Het tweede deel, een geel/witte tuin, heeft aan twee kanten struikenrijen staan om de wind weg te houden en in het midden een grote boom die als parasol dient. Het laatste deel van de tuin loopt over in het landschap en biedt uitzicht over de weilanden en de sloten. Bij de aanplant is rekening gehouden met de vogels en dieren die Anita wilde trekken, er staan veel struiken met eetbare bessen, notenbomen, krenten, maar ook veel fruitbomen (oude rassen). Naast de bed & breakfast is er ook nog een moestuin waar je uit mag eten. Met recht een ‘heerlijkheyd’!
[quote text_size="medium"]
"In de winter bekijk je de molens al schaatsend - en klunend over de vele boerenbruggetjes - gewoon vanaf het ijs, er is voldoende aanbod van koek en zopie onderweg.."
[/quote]
De Heerlijkheyd is gelegen in Polsbroek - tussen Rotterdam en Utrecht in het Groene Hart. Even buiten de tuin is het daar goed wandelen en fietsen. Stop ook vooral even bij de Landwinkel voor een bolletje ambachtelijk boerenschepijs of een flesje puur vruchtensap. De molenfietsroute voert je - de naam zegt het al - langs de vele molens die vroeger zorgden voor de drooglegging van het land en de meelproductie. In de winter bekijk je de molens al schaatsend - en klunend over de vele boerenbruggetjes - gewoon vanaf het ijs, er is voldoende aanbod van koek en zopie onderweg..
Heerlijkheyd 2 foto
Weer terug bij de Heerlijkheyd is het rustig: er zijn geen andere gasten en je hebt het rijk alleen. De leefruimte en slaapkamer zijn met zorg ingericht en voorzien van leuke welbekende details van vroeger, zoals het Bruynzeel pannenrek met de wolkenpannen en een fornuis uit de jaren ’50. Ontbijten doe je van het boerenbont servies! Eigenaresse Anita oogst regelmatig in haar tuin de ingrediënten voor zelfgemaakte jam en honing, en als het seizoen het toelaat plukt ze voor je ontbijt ook een bordje vers fruit.
Tja, het enige risico is dat je hier wordt gewekt door een haan of een nestje spreeuwen..maar daar tekenen wij graag voor.

Overnachten in de Heerlijkheyd kan in alle seizoenen en kost € 80 per nacht voor twee personen, inclusief ontbijt. Kijk voor meer informatie op www.heerlijkheyd.nl
[hr]
Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving.
B&B heerlijkheydkeukenIMG_4678image#1620141102_152650B&B heerlijkheyd

 

Lees ook:  Misja B. fotografeerde Jeanie (66): "Op mijn leeftijd heb je niet slechts een verleden, maar bovenal een toekomst!"

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Op vakantie naar de Malediven: activiteiten om te doen

Backpacken in Mexico: de top 5 plaatsen die je moet bezoeken

Alles wat je moet weten over oranje edelstenen

Je tuin Feng Shui inrichten

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings