De grote stilte in de natuur | fotografie

2 december 2014
185

Kent je dat gevoel: je zit 's avonds buiten, in de tuin of misschien op vakantie, er is weinig 'lichtvervuiling' en de sterrenhemel is prachtig. Je weet dat je moet genieten van het moment, maar het liefste zou je het bijzondere tafereel boven je hoofd fotograferen om het te kunnen delen met anderen en misschien later zelf nog eens te kunnen bekijken. De foto blijft echter zwart: het is onmogelijk om dit in beeld te krijgen!
Of je staat op een uitzichtpunt, het landschap strekt zich voor je uit, ongrijpbaar groot en wijds. Fotograferen! Is het eerste wat je denkt. Maar geen enkele foto kan dit machtige gevoel vastleggen.
Aan de ene kant een extra stimulans om volop te genieten van het moment, aan de andere kant is het des te mooi dat de Franse fotograaf Yohan Terraza dit tafereel wel prachtig in beeld kreeg. De afgelopen zes jaar reisde hij met zijn camera door de bergen van Zwitserland, Nieuw-Zeeland en Frankrijk. Het resultaat noemde hij 'Magnium Silentium', 'de grote stilte', waarbij hij niet alleen sterrenhemels fotografeerde, maar ook andere indrukwekkende landschappen.
En het is zeker iets om even bij stil te staan, terugdenkend aan die nachtelijke sterrenhemels en wijdse uitzichten uit je eigen herinnering...
Magnum silentium 1
Magnum silentium 2
Magnum silentium 3
Magnum silentium 5
Magnum silentium 6
Magnum silentium 7
Magnum silentium 8
Magnum silentium 9
Magnum silentium 10
Magnum silentium 11
Magnum silentium 13
Magnum silentium 14
Magnum silentium 15
Magnum silentium 16
Magnum silentium 17
Magnum silentium 18
Magnum silentium 19
Magnum silentium 20
Magnum silentium 21
Magnum silentium 22
Magnum silentium 23
Magnum silentium 24
Magnum silentium 25
Magnum silentium 26
Magnum silentium 27
Magnum silentium 28
Magnum silentium 29
Magnum silentium 30
Magnum silentium 31
Magnum silentium 32
magnum silentium 33
Bron: yohanterraza.com
 

Lees ook:  Het oog van de fotograaf | Finalisten Smithsonian fotowedstrijd

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings