De Grote Golf van Kanagawa nagebouwd met 50.000 LEGO blokjes

11 januari 2021
227

De in Japan gevestigde kunstenaar Jumpei Mitsui is een van de slechts 21 LEGO Certified Professionals ter wereld - dit betekent dat zijn fulltime baan bestaat uit het maken van kunstwerken met de plastic bouwstenen - en hij is de jongste van de gerenommeerde groep. Hij heeft deze titel onlangs gekregen dankzij zijn een sculpturale recreatie van Katsushika Hokusai's "The Great Wave off Kanagawa." In totaal spendeerde hij hier meer dan 400 uur & 50.000 LEGO blokjes aan.

Om dit iconische werk in drie dimensies te recreëren, bestudeerde Mitsui video's van beukende golven en verdiepte ze zich in academische papers over het onderwerp. Vervolgens schetste hij een gedetailleerd model voordat hij het water met textuur, drie boten en de berg Fuji van meer dan anderhalve meter monteerde.

Als je in Osaka bent, is de golf van Mitsui permanent te zien in het Hankyu Brick Museum.

Zo ziet het originele werk eruit:

Meer informatie over het originele werk kan je hier lezen bij Art Salon Holland.

 

 

Lees ook:  Kunstwerken van koffie

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het sterrenbeeld Leeuw: eigenschappen en karakter

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings