De gave van een 11-jarig tekentalent

28 februari 2016
211
lijntekening

Dit is Dušan Krtolica. Pas 11 jaar oud, maar al een onbetwist tekentalent. Met prachtig detail maakt hij tekeningen van de natuur, zijn niveau vele jaren voor op zijn leeftijd. Met pen of penseel tekent Dušan anatomisch correcte flora en fauna in fantasievolle composities van onderwaterleven, dinosaurussen, insecten, vogels en andere wezens.

Voor Dušan heeft de natuurlijke wereld iets magisch. Bijzonder is dat hij veel weet van de geologische gebieden waar de dieren leven die hij tekent. Toen zijn ouders voor hem een dierenencyclopedie kochten, kosten het hem slechts 3 weken om het hele boekwerk van buiten te leren. In eerste instantie wilde Dušan alle dieren bestuderen en er een boek over schrijven, maar nu heeft hij bedacht dat hij alle exemplaren gaat tekenen. En hij is al een aardig eind op weg..

Bekijk ook het filmpje onderaan de pagina >

dusan2 dusan3 dusan4 dusan5 dusan6 dusan7 dusan8

 

 

[hr]

Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

[mc4wp_form id="15395"]

Lees ook:  Hoe memoires, illustraties en schilderingen samenkomen in een reisdagboek

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings