De essentie van een kunstwerk

25 maart 2015
310

Eiwit, zandwit, kalkwit, wolkenwit, gebroken wit... wanneer je verf uitzoekt in de doe-het-zelf-zaak heb je binnen de kortste keren een waaier van kleuren in je handen. Van dertig tinten bruin tot alle kleuren blauw, het verbaast iedere keer weer hoeveel kleuren er daadwerkelijk bestaan.
Kunstenaar Nick Smith vond deze kleurenkaartjes zo inspirerend dat hij ze hergebruikte om er kunstwerken van te maken. Of, preciezer gezegd: om er bekende kunstwerken mee na te maken, maar dan van 'pixels' van verfkaartjes. Hoe langer je door je oogharen kijkt, hoe scherper ze lijken te worden. Zelfs van een afstand is door de kleur en de vage vorm direct duidelijk om welk schilderij het gaat, wat dat betreft heeft Smith de essentie van elk kunstwerk treffend weergegeven.
Het stelt de vraag wat we nog meer zouden kunnen weglaten zonder de herkenning en identiteit van elke voorstelling te verliezen.
 
nick smith nick smith2 nick smith3 nick smith4 nick smith5 nick smith6 nick smith7

Lees ook:  Glinsterende micro-organismen als kunstobject

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings