De effecten van kleur in je interieur

10 juni 2021
460

Breng het interieur tot leven door meer kleur toe te voegen. Kleuren hebben niet alleen een verrassend groot effect op de uitstraling van je woning, maar ook invloed op je gemoedstoestand. De hoogste tijd om je er dus eens wat meer in te verdiepen!

1. Kleur brengt sfeer in het interieur
Een kamer wordt pas echt sfeervol als er aandacht is besteed aan het kleurenpalet. Bijvoorbeeld door verschillende tinten van dezelfde kleur met elkaar te combineren (lichtblauw en donkerblauw) of door juist contrasten aan te brengen (zwart en wit). Dit kleurenpalet speelt vooral een belangrijke rol voor de basis: de muren, vloeren en grote meubelstukken. Subtiele kleuraccenten kun je eenvoudig toevoegen door middel van woonaccessoires.

2. Ruimtelijk of juist een knus effect
Kleuren op de muur kunnen een ruimte groter, kleiner, hoger, breder of smaller laten lijken. Het is de ideale manier om je favoriete elementen van de woning te accentueren. Gebruik hiervoor een kwalitatieve watergedragen verf met goede dekking. Hoogwaardige sigma verf is altijd een slimme keuze. Wil je een kamer hoger en ruimtelijker laten lijken? Verf de muren dan in een frisse, lichte kleur en neem ook het plafond mee. Wil je liever een knusse uitstraling? Maak dan gebruik van verf in een warme, donkere tint.

3. Laat jouw persoonlijke stijl spreken
Natuurlijk zegt het kleurgebruik in je interieur veel over jouw persoonlijke stijl. Het is dan ook een leuke manier om je creativiteit te laten zien en favoriete woonstijl te benadrukken. Tip: laat de sigma s2u nova satin verf mengen in iedere gewenste RAL-kleur om het perfecte resultaat te behalen.

Lees ook:  Eenvoudigste manier om te handelen in de Bitcoin

4. Kleuren beïnvloeden je stemming
Onbewust hebben kleuren een grote invloed op je gemoedstoestand. Het is daarom handig om je te verdiepen in de verschillende effecten. Over het algemeen hebben felle tinten een energieke uitstraling en werken gedempte kleuren juist rustgevend. Hieronder staat een korte samenvatting van het effect van verschillende kleuren.

Rood: Roodtinten brengen passie en romantiek in een ruimte. Fel rood met een koele donkertoon wekt energie op en donkerrood met een warme ondertoon maakt de sfeer intiem.

Oranje: Oranje laat een ruimte warm en gezellig aanvoelen. Het kan zelfs het ontspannen vakantiegevoel naar boven halen.

Geel: Met geel haal je letterlijk het zonnetje in huis. Het is vrolijk en energiek. Té veel fel geel kan echter ook zorgen voor een onrustig gevoel.

Groen: Groen doet direct denken aan de natuur. Het staat voor harmonie, rust en evenwicht.

Blauw: Blauw geeft de kamer een frisse en heldere uitstraling. Een donkere blauwtint oogt zelfs ontzettend luxe.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met de auto door Oost-Europa reizen: wat je moet weten

Welke musical in New York moet je gezien hebben?

Akira Nakai San en zijn passie voor auto’s

Ruimte vrijhouden in je koffer? Zo doe je dat!

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down