Dit boek met de eerste Chinese prenten is nog bijna nooit open geweest

25 augustus 2015
327
chinese schilderkunst

Het 'Handboek voor Kalligrafie en Schilderkunst' ('Shi zhu zhai shu hua pu') is het eerste Chinese boek dat in kleur geprint is. Met werk van 50 verschillende kunstenaars bevat het een verzameling beelden die in schoonheid niet onder doet voor het oorspronkelijke werk. Het boek werd uitgebracht in de 17e eeuw en is zo fragiel dat het al eeuwen gesloten was voor nieuwsgierige toeschouwers. Nu is het dan eindelijk gedigitaliseerd, in de Cambridge University's Digital Library, waardoor het grote publiek mag meegenieten van de prachtige Chinese prenten.
chinese schilderkunst chinese schilderkunst chinese schilderkunst chinese schilderkunst chinese schilderkunst chinese schilderkunst chinese schilderkunst chinese schilderkunst chinese schilderkunst chinese schilderkunst chinese schilderkunst
[hr]
Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:
[mc4wp_form id="15395"]

Lees ook:  Over een psycholoog die kunstverzamelaar werd: ‘Imperfectie is menselijk'

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings