De drie mooiste plekken om naar te emigreren

30 VIEWS
De drie mooiste plekken om naar te emigreren

Nederland is een mooi land. Toch zijn er mensen die er al jaren van dromen om te verhuizen naar een ander land. Men heeft bijvoorbeeld vanaf kinds af aan al een bepaalde affiniteit met een land. Deze affiniteit vertaalt zich vervolgens in de wens om naar dit land te verhuizen. Daarnaast zijn er ook mensen die graag willen verhuizen omdat ze klaar zijn met het regenachtige klimaat in Nederland. Men wil lekker naar een zonnig land waar het bijna elke dag mooi weer is. Een andere groep mensen wil juist verhuizen naar het buitenland omdat ze behoefte hebben aan rust. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen die gepensioneerd zijn. De laatste groep mensen bestaat uit mensen die heel graag de wereld willen ontdekken. Deze groep mensen wil het liefste zoveel mogelijk culturen en mensen leren kennen. En verhuizing naar de andere kant van de wereld zorgt er dan voor dat deze wens werkelijkheid wordt.
Kiezen voor natuur, cultuur of de mensen
Mensen zijn dus zeer divers in hun keuze voor een bepaald land. Toch zijn er landen die boven andere landen uitspringen als het gaat om natuur, cultuur of de mensen. Het is de grote vraag waar je uiteindelijk naar wilt gaan. Tenzij er natuurlijk al een bepaalde voorkeur is voor een land. In deze blog hebben we een drietal plekken onder elkaar gezet die het echt waard zijn om naartoe te emigreren.

1. Bali

Bali is een eiland gelegen in het land Indonesië. Het eiland was vroeger een onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden. De Nederlanders gebruikte Indonesië om als plek om specerijen te verbouwen. Deze Specerijen werden vervolgens door Verenigde Oost-Indische Compagnie per schip naar Nederland gebracht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het land bezet door de Japanners. Vlak na het einde van de Tweede Wereldoorlog werd Indonesië weer ingenomen door de Nederlanders met harde hand. Uiteindelijk werd het land onder druk van de internationale gemeenschap in 1949 onafhankelijk. Tegenwoordig kiezen steeds meer Nederlanders ervoor om het eiland Bali te bezoeken. Men wil genieten van het heerlijke weer, de aardige mensen en de mooie natuur. Iemand die ervoor kiest om in Bali te gaan wonen zal zich volledig moeten aanpassen. Op het eiland staat de rust namelijk centraal. Dit betekent dat mensen wel zien hoe bepaalde alles loopt. Daarnaast is er dus ook veel natuur op Bali. Een groot deel van deze natuur is nog ongerept. Mensen die graag één willen worden met de natuur doen er goed aan naar Bali te emigreren.

Lees ook:  Fietsvakantie Frankrijk? Lees onze 6 favoriete tips!

Bali

 

Werken in Bali

Veel mensen uit Europa kiezen ervoor om niet te werken in Bali zelf. Ze kiezen er liever voor om het werk uit Nederland bijvoorbeeld mee te nemen naar Bali. Zo zijn er veel Nederlanders die online dienstverlening aanbieden of een webshop hebben. Deze werkzaamheden zijn ook prima uit te voeren vanuit Bali. Zo is het mogelijk om via online vergaderingen de onlinedienstverlening aan te bieden. Daarnaast kan de webshop door middel van fulfilment vanuit Bali alsnog gerund worden. Een positief punt van dit is dat men gewoon Europees geld kan verdienen. Dit geld is veel meer waard in Bali. Dit zorgt ervoor dat mensen een heel luxeleven kunnen leiden vanuit Bali.

2. Zweden

Zweden is gelegen in het noorden van Europa. Het land staat bekent om haar goede leefomstandigheden. In Nederland is de gezondheidszorg vergeleken met veel landen al uitstekend geregeld. In Zweden is de gezondheidszorg echter nog veel beter. De gemiddelde levensverwachting is hierdoor 83 jaar. Hiernaast staat Zweden ook al jaren in de top vijf van landen met het beste onderwijs. Voor gezinnen met kinderen kan dit dé reden zijn om te verhuizen naar Zweden. De kinderen zullen een zeer goede basis leren wat zorgt voor een goed toekomstperspectief. Toch zullen de meeste mensen bij het land Zweden niet zo snel denken aan goede gezondheidszorg en goed onderwijs. Het land is bij de meeste mensen namelijk bekent als een land met een prachtige natuur. Deze natuur verschilt van de natuur die men in Bali tegenkomt. Waar in Bali veel tropische bossen zijn vindt men in Zweden juist veel bossen met naaldbomen, sparren, en dennen. Het klimaat is Zweden verschilt ook van het Nederlandse klimaat. Dit verschil is met name te zien in de winter. Zweden bevindt zich een groot van de winter namelijk onder een witte deken van sneeuw. Naast dat het klimaat in Zweden prachtig is staat Zweden ook bekent om haar blij mensen. De combinatie van de mooie natuur en de saunacultuur zorgen voor veel blije mensen.

Lees ook:  Alle informatie voor een bezoek aan Lissabon

Zweden

3. Australië

Australië is een land net zoals Canada waar veel Nederlanders naar toe verhuizen. Het land werd vroeger door de Britten gebruik om criminelen te huisvesten. Per schip werden de criminelen vanuit Groot-Brittannië naar Australië gebracht. De keuze voor Australië was gebaseerd op de ruimte die er was en de grote hoeveelheid gevaarlijke insecten en dieren. Inmiddels is Australië uitgegroeid tot een van de mooiste landen van de wereld. Het landschap is er op zijn eigen manier prachtig en het klimaat wordt door veel mensen als ‘fijn’ bestempeld. Dit geldt overigens alleen voor de stedelijke gebieden. In het binnenland van Australië kan het namelijk heel erg warm worden. Daarnaast zijn Australiërs ook wel “Aussies” genoemd heel erg vriendelijk en “Easy going”. Het gevoel van vrijheid in Australië is heel erg aanwezig. In Australië kan men gewoon doen waar men zin in heeft zonder dat andere mensen daarover zullen klagen. In Australië kan men ook kennis maken met de Aboriginals. Dit zijn de originele inwoners van Australië.

Australie

Een adertje onder het gras

Er zit een klein adertje onder het gras wanneer iemand wil verhuizen naar Australië. Vergeleken met Bali en Zweden is het wat moeilijker om naar Australië te verhuizen. Men heeft voor Australië namelijk een visum nodig. Deze visa worden maar beperkt uitgegeven wat ervoor zorgt dat het lang kan duren voordat men het land in kan.

MEER INSPIRATIE

Mooiste wintersport locaties
De mooiste plek op aarde: Patagonië
Natuurparadijs de Azoren
De beste drive-in bioscopen van Amerika