De drie mooiste plekken in het Limburgse heuvellandschap

1 juli 2020
166

Heb jij al eens een bezoekje overwogen aan het Limburgse heuvellandschap? Zo nee, dan raad ik het je echt aan om er eens een kijkje te gaan nemen. Zoals Nederland bekend staat om zijn vlakke wegen, heeft het heuvelland heel iets anders te bieden. Namelijk heuvels! Een bezoekje aan Limburg staat voor vele gelijk aan een vakantie in het buitenland. Stiekem vind ik dat ook niet gek, want de natuur is in Limburg toch wel anders dan in de rest van het land. Limburg is perfect om te wandelen, te fietsen of bourgondisch te genieten. Als Limburgs meisje weet ik dat maar al te goed. Heb ik je overtuigd om een keertje langs te komen in het Limburgse heuvellandschap? Dan zijn dit de drie mooiste plekken die je zeker moet bezoeken!

Valkenburg

Iedereen heeft vast al eens gehoord van Valkenburg. De stad van de mergelhuizen en de kerstmarkten in de grotten. Valkenburg is erg geliefd onder de toeristen om zijn diversiteit, historie en gezelligheid. Ook zijn vanuit Valkenburg vele uitgangswegen richting mooie wandelgebieden of fiets routes. De Cauberg is erg geliefd onder de wielrenners. Ook beschikt Valkenburg over een heerlijke Thermae en prachtige hotels om even volledig tot rust te komen. Liever rustig overnachten in een gezellige B&B of in een vakantieboerderij in Limburg? Dan zijn daar ook genoeg mogelijkheden voor. De heuvelachtige omgeving van Valkenburg beschikt over een ruim aanbod aan campings, bungalow parken, B&B’s, vakantiewoningen en nog veel meer!

Amerikaanse begraafplaats Margraten

Wil je graag een bijzonder stukje historie in het Heuvellandschap bezoeken, dan is het aan te raden om een bezoek te brengen aan de enige Amerikaanse begraafplaats in Nederland. Op deze begraafplaats liggen 8.000 Amerikaanse militairen begraven die voor de bevrijding van Nederland hebben gestreden tijdens de tweede wereldoorlog. De begraafplaats is voorzien van een groot monument, dat door zijn 30 meter hoogte van verre afstand is te zien.

Lees ook:  Levensgrote kanten kleden van verf en klei

Wandelen langs de Geul

Ben je een natuurliefhebber? Dan raad ik je zeker aan om lekker te gaan wandelen langs de Geul. De Geul kronkelt mooi door het Limburgse Heuvellandschap waarbij mooie bossen, weilanden en heuvels getrotseerd worden. Even uitrusten tijdens de wandeling? Langs de route liggen voldoende mooie boerderijen, kastelen, boscafés en molens met een gezellig terras. Ook zijn er leuke fruitweides waarin je lekker kunt wandelen en picknicken. Ben je fan van dieren? Vele routes gaan dwars door de weilanden waarin ook koeien of andere dieren staan te grazen. Hoe leuk is dat!

Buiten deze drie tips zijn er natuurlijk nog veel meer leuke dingen te doen in het Limburgse Heuvelland. Denk hierbij aan een bezoek aan het drielandenpunt, lekker winkelen in Maastricht, genieten op de prachtige Brunssumerheide of een bezoek aan een van de meerdere bierbrouwerijen.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings