De creatieve zoektocht van Jennifer Joedo

22 mei 2022
339

Dankzij social media zijn we erachter gekomen dat veel van onze volgers de mooiste kunstwerken creëren. Wij willen op onze website ruimte maken voor alle kunstenaars, lokaal en internationaal, klein of groot. Daarom hebben wij via social media een oproep gedaan naar kunstenaars die graag hun verhaal willen delen. Dit is het verhaal van Jennifer Joedo.

Mijn creatieve zoektocht

Mijn creatieve zoektocht begon in 2017 toen ik op een dag een schilderij in mijn handen kreeg die mijn vader ooit in zijn jongere jaren had gemaakt. Ik keek ernaar en vroeg mij af of ik misschien zijn schildertalent zou hebben geërfd. Daar kon ik maar op één manier achter komen. Niet veel later ontmoette ik iemand die schilderlessen ging geven bij mij om de hoek. Ik voelde dat dit het moment was om lessen te gaan volgen en al snel was er een nieuwe passie in mijn leven.

Ik vind het belangrijk dat ik binding heb met wat ik maak. Het moet mij raken. Op dit moment schilder ik graag portretten van vrouwen en kinderen. Ze zijn kwetsbaar en bescheiden, maar tegelijkertijd ook zo krachtig en puur en dat maakt ze zo mooi. Die kracht wil ik graag neerzetten. Ze verdienen het om gezien te worden, dus hoe groter het canvas hoe beter!

Ik werk graag groot!

Ik ben een reislustig persoon. In 2008 ben ik in een Landrover Defender met daktent van Nederland naar Australië gereden en via Afrika weer terug om vervolgens een tijd in Kuala Lumpur, Sydney en op een zeilboot in Griekenland te wonen. Ik haal inspiratie uit de landen waarin ik mij begeef, de verschillende culturen en de mooie natuur die ik om mij heen zie. Net als op reis hou ik ervan mezelf uit te dagen, om buiten mijn comfortzone te treden. Ik gebruik dan ook verschillende materialen en probeer veel dingen uit. De ene keer pak ik de alcohol markers en de andere keer werk ik graag op de Procreate, de ene keer op canvas en de andere keer op hout. Maar één ding staat voorop, ik werk graag groot!

Lees ook:  Maak jouw slaapkamer gezelliger met deze 6 interieur ideëen

Sinds kort ben ik begonnen met het maken van muurschilderingen en dat smaakt naar meer! Ik vind het leuk om samen met de opdrachtgever te sparren over een idee, vervolgens een ontwerp te maken en dat op de muur te zetten. Tot nu toe zijn de opdrachtgevers heel blij met het resultaat en dat maakt mij dan weer blij. Van mij mogen er wel meer saaie witte muurtjes opgeleukt worden met een mooi kunstwerk. Mijn droom is dan ook om hele toffe grote kunstwerken op muren te maken waar mensen samen komen. Hopelijk krijg ik deze kans in de nabije toekomst.

Ik kan mezelf erin verliezen

Het mooie van schilderen is is dat ik mijn emotie er in kwijt kan. Ik kan er dan ook echt helemaal in opgaan en mezelf erin verliezen. Op een positieve manier. Want ik voel mij dan heerlijk vrij en ik word er zen van. Alleen helaas heb ik mijn creatieve flow vaak pas ‘s avonds laat. Dan leef ik weer op tegen een uur of 2300 en kan dan tot diep in de nacht doorgaan. Niemand die mij stoort. Maar als je niet kan uitslapen dan is het niet altijd handig…

Reis je met mij mee?

Ik hou ervan om iets te creëren. Ik pak nu het vaakst de kwast, maar mijn interesses zijn groot en laat mij graag leiden door mijn nieuwsgierigheid. Ik blijf continu leren en ontdekken en elke creatie is een reis op zich. Dat vind ik er mooi aan. Het is één grote creatieve zoektocht. Mijn creatieve zoektocht. Reis je met mij mee? http://www.jenniferjoedo.nl

Lees ook:  Oude meesters krijgen een prachtig nieuw leven in duizenden 3D stukjes

Wil jij jouw verhaal en kunst ook delen? Stuur ons dan een bericht via social media!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings