De creatieve kracht van een stevige wandeling

13 augustus 2014
39

Beethoven maakte lange wandelingen door de valleien rond Wenen, en ook Gustav Mahler en Benjamin Britten hadden de gewoonte om na de lunch een paar uur te gaan lopen. Altijd met potlood en papier op zak, om nieuwe muzikale vindingen direct op te kunnen tekenen.
Maar ook creatievelingen in een nieuw tijdperk Steve Jobs (een van de oprichters van Apple) en Mark Zuckerberg (de oprichter van Facebook) voeren belangrijke gesprekken het liefst tijdens een wandeling. Een denk ook aan de pelgrimstochten die miljoenen mensen door de jaren heen hebben gemaakt. Volgens deze oeroude traditie is lopen dé letterlijke en figuurlijke manier om een geestelijk pad te volgen.
Wat beroemde kunstenaars, creatievelingen en pelgrims eigenlijk al eeuwen wisten, is nu bevestigd door onderzoek van de Stanford Universiteit. Onderzoekers toonden aan dat wandelen een flinke stimulans geeft aan het creatieve proces: mensen bleken lopend niet minder dan 60% creatiever dan zittend.
Opvallend hierbij is dat de omgeving waarin je loopt eigenlijk niet van invloed is. Het fysieke proces zelf is de grootste bepalende factor: op een loopband was het effect even sterk als buiten in de natuur. Desalniettemin kunnen wij ons voorstellen dat je de voorkeur geeft aan een wandeling in de frisse lucht... en het optekenen van je ideeën op een bankje in het bos, een beschutte duinpan of een terrasje in de zon.
Bron: news.stanford.edu 

Bekijk ook: De 4 mooiste wandelingen in Nederland ver weg van de bewoonde wereld

Lees ook:  Gratis overnachten in een uilencabine in de bossen van Bordeaux

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het principe van vrouwen en haarvrij, wat vinden we ervan?

De betekenis van de kleur van je ogen

Creatief met kleding

5 redenen om te mediteren

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings