De cello | Muzikale dikbuik met karakter

17 oktober 2014
219

Gisteren is in Amsterdam de vijfde Cello Biënnale begonnen: een cellofeest voor iedereen die zich wil laten raken door muziek. Cellisten en muziekliefhebbers van over de hele wereld verzamelen zich voor negen dagen in het Muziekgebouw aan het IJ, en beleven daar onder andere het Nationaal Celloconcours.
Voor wie al kaarten heeft, voor wie overweegt om naar een van de voorstellingen te gaan, maar ook voor wie niet gaat: onderstaand filmpje is een genot. Cellist Colin Carr speelt in dit stuk van Haydn de sterren van de hemel, professioneel begeleid door het Symfonie Orkest van het Conservatorium van Amsterdam en dirigent Paul Watkins. Carrs overgave en concentratie zijn prachtig om te zien, maar eigenlijk zouden we willen zeggen: ogen dicht en genieten.

Bron: cellobiennale.nl
 

Lees ook:  Wonderfeel | Klassieke muziek midden in de natuur

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings