De Buste van Nefertiti nagemaakt door 60.000 bijen

18 januari 2021
286

Tomáš Libertíny werkt het liefst aan het recreëren van iconische bustes en sculpturen, hoewel zijn partners hem niet altijd mee in de studio volgen. De in Slowakije geboren kunstenaar geeft tienduizenden bijen de opdracht om de poreuze buitenlagen van klassieke kunstwerken te vormen, zoals de 'Nefertiti Bust', Michelangelo's 'Brutus' en een grote kan gebaseerd op de 'Nolan amfora' in The Met.

De resulterende sculpturen, ingekapseld in honingraat, genereren een dialoog tussen het nieuw geproduceerde organische materiaal en kunsthistorische onderwerpen. Libertíny's ‘Eternity’ is bijvoorbeeld gebaseerd op een 3D-model van het originele portret van Nefertiti en is ‘een bewijs van de kracht en tijdloosheid van 'moeder natuur', evenals haar oude karakter als een machtige vrouw die tegen alle verwachtingen in regeert . "

Lees ook:  Vurige kunst | Schilderen met buskruit

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Zo wordt alcoholvrije wijn gemaakt

Het troostende effect van begrafenis liedjes

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden broer

20 mooiste parken in Londen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings