De Brunsummerheide op haar mooist

969 VIEWS
De Brunsummerheide op haar mooist

Tussen Brunssum, Heerlen en Landgraaf ligt de Brunsummerheide. Het grootste natuurgebied van Zuid-Limburg, en niet voor niets in 1995 aangewezen als Beschermd Natuurmonument. Jaarlijks genieten vele bezoekers van de mooie vergezichten, het bronnengebied de Roode Beek en de tientallen bijzondere planten- en diersoorten.

Zo groeit er de vleesetende plant zonnedauw, het wemelt van de orchideeën en in de bossen bijna alle spechtensoorten voor: van de zwarte specht en de groene specht tot de kleine, middelste en grote bonte specht. In augustus doet het natuurgebied haar naam eer aan als de heide een zee van paarse bloemen vormt, en het hele jaar door kan het zomaar gebeuren dat je tijdens een wandeling een kudde schapen tegenkomt.

Redenen te over voor Jan-Joost Snijders om dit natuurgebied vast te leggen in een prachtige korte film. In een tijd waarin we ons massaal naar verre oorden begeven, laat deze film zien dat schoonheid ook om de hoek ligt.

Wilt je dit met eigen ogen ervaren? Natuurmonumenten heeft een wandeling uitgestippeld langs de mooiste plekjes van de heide, voor 1,50 te koop bij het bezoekerscentrum.

Brunsummerheide Brunsummerheide Brunsummerheide Brunsummerheide Brunsummerheide Brunsummerheide

 

MEER INSPIRATIE

3 heerlijk kleurrijke wandelroutes dwars door de Bollenstreek
Filmmaker wordt op 10 km hoogte getrakteerd op het Noorderlicht
Het Kasteel van Katoen: gigantische rotsformaties van kalk
Waar kleurrijke dekens van bloemende woestijn sieren