De Britse beeldhouwer Jamie Frost brengt hout tot leven in nieuwe krachtige, boeiende sculpturen

28 augustus 2020
327

Het is ongelooflijk om te denken dat de figuratieve en boeiende sculpturen van Jamie Frost ooit deel uitmaakten van een boom. De vaardigheid, tijd en geduld die nodig zijn om elk stuk uit gevallen hout te hakken, is ongetwijfeld nauwgezet. Nu kun je Jamie's werk van dichtbij bekijken tijdens zijn eerste tourprogramma, The Way of All Flesh

Frost is een figuratieve beeldhouwer en tekenaar die opgroeide in de buurt van The Yorkshire Sculpture Triangle. Echter wordt zijn praktijk sterk beïnvloed door de tijd die hij doorbracht in Toscane. Bekend om zijn portretten en figuratieve tekeningen, is hij een bekroonde kunstenaar die internationaal heeft geëxposeerd. "Hout is een vlezig materiaal en ik wil dat de bezoeker een idee heeft van de figuren die ik maak, niet alleen om ze te zien. In hun aanwezigheid is het zelfs voor mij moeilijk om iets niet te voelen als ik ze in de ogen kijk. Tijdens het maken denk ik aan de mensen die ik teken, de mensen die ik ken, de persoon die ik ben. Ik nodig mensen uit om zich hiermee te identificeren - een affiniteit met het materiaal zou dat mogelijk moeten maken. "

Foto's zijn gemaakt door Black Hill Creative & Georgia Shaw Photography

Lees ook:  Schilderen met gekleurde waterdruppels

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Zo wordt alcoholvrije wijn gemaakt

Het troostende effect van begrafenis liedjes

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden broer

20 mooiste parken in Londen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings