De bomen in dit oude bos zijn volledige bedekt onder een deken van mos

13 januari 2017
796

Alsof het tekeningen zijn uit een sprookjesboek met verhalen over elfen en trollen...in dit magische bos zijn de bomen bedekt met een dikke deken van groene en bruine mossen.

Op deze plek in de VS zorgt de combinatie van (heel) veel regen - zo'n 4 meter per jaar - en de voedingsstoffen in de bodem dat veel boomwortels niet volledig uitgroeien waardoor de bomen snel omvallen, vooral tijdens de harde stormen die hier vaak genoeg opsteken. Het bos is een mix van esdoorns en sitkasparren en een van de laatste stukken regenwoud in de VS en wordt daarom beschermd.

Ben je in het noorden van de VS of in Canada op reis en wil je hierheen? Op de website van National Park Services vind je de route. Voor kampeerders - als je de regen durft te trotseren - is er ook een schitterende campsite, temidden van de groene bomen.

bomen van mos2 bomen van mos3 bomen van mos4 bomen van mos5

Beelden van David Crane

Lees ook:  De geheimen van koffie

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down