De blauwe stad van Marokko | Overnachten

3088 VIEWS
De blauwe stad van Marokko | Overnachten

Chefchaouen is een kleine, gefortificeerde stad in het noordoosten van Marokko. Het stadje dankt de naam aan de hoge bergtoppen die boven de stad uitsteken en die op de hoorns van een geit lijken. Bijzonder is dat de het historische deel van de medina volledig in blauw is opgetrokken.

Volgens de overlevering hebben Joodse vluchtelingen in 1930 de blauwe muren geïntroduceerd, voor hen symboliseert deze kleur de lucht en hemel. Het bleef in trek, want ook vandaag de dag worden de muren in blauw onderhouden, met als nevenfunctie dat de kleur een goed afschrikmiddel schijnt te zijn tegen muggen.

Overnachten in de blauwe stad van Marokko

In bijna alle B&B’s en hotels in Chefchaouen is de combinatie van Marokkaanse en Andalusische invloeden goed voelbaar. Van romantische riads tot sfeervolle B&B’s, midden in de medina of juist aan de rand van stad: er zijn voldoende plekken om te verblijven zodat je deze stad een paar dagen kunt beleven. Wij zetten een paar van onze favoriete onderkomens op een rij:

1. Casa Sabila

blauwe stad marokko

Casa Sabila ligt in het centrum van Chefchaouen. Stijlvolle kamers voorzien van kleurig linnen, op het dakterras kijk je tijdens het ontbijt over de stad en bergen uit. Zeer vriendelijk personeel dat je graag met alles helpt. Mooi onderhouden!

Lees ook:  Overnachten in het kleinste houten kerkje van Nederland

Meer info: Casa Sabila

2. Lina Ryad & Spa

blauwe stad marokko

Deze riad heeft een eigen spa met binnenzwembad, hottub en hammam, heerlijk om na een stads- of bergwandeling de benen rust te geven! Mooie, elegante kamers met airconditioning en gratis WiFi. Het dakterras biedt uitzicht op de medina en de omliggende bergen, in het restaurant kun je op verzoek dineren met traditionele Marokkaanse gerechten.

Meer info: Lina Ryad & Spa

3. Dar Meziana

blauwe stad marokko

Vanaf het dakterras van deze B&B met 7 kamers heb je een schitterend uitzicht op het Rifgebergte en de blauwe stad. De kamers zijn traditioneel en met veel zorg ingericht. Het ontbijt wordt op het dakterras geserveerd, daarnaast beschikt de B&B ook over een bibliotheek en een prettige lounge. Op 10 minuten lopen liggen de watervallen Ras El Ma.

Meer info: Dar Meziana

Foto’s van Chefchaoen

blue-streets-of-chefchaouen-morocco-2

Foto: Claude renault

blue-streets-of-chefchaouen-morocco-3

Foto: Mario Tome

 

blue-streets-of-chefchaouen-morocco-7

Foto: Alexander Dragunov

blue-streets-of-chefchaouen-morocco-6

Foto: Andy Mumford

blue-streets-of-chefchaouen-morocco-4

Foto: Halifaxlight

blue-streets-of-chefchaouen-morocco-11

Foto: onbekend

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Levende beelden van het oude Japan
De honingjagers van de Himalaya
Deze Iraanse gebouwen laten zien dat de sprookjes van 1001nacht nog springlevend zijn
Dit curieuze verlaten kasteel heeft een duizelingwekkend mooi interieur