De bladeren van deze bloemen lijken net op de Melkweg

20 juni 2017
235

De natuur is een constante herhaling van patronen, denk bijvoorbeeld aan de vertakking van bomen en het meanderende patroon van bloedvaten. Een ander mooi voorbeeld is de Petunia Night Sky waarvan de bloembladeren een exacte kopie lijken van een heldere Melkweg. 

De petunia Night Sky

Gewone petunia's zijn in principe niet een enorm spannend bloempje. Daar bracht de Duitse kwekerij Selecta One verandering in toen ze daar een paar jaar geleden de Night Sky creëerden. Om deze variant goed tot zijn recht te laten komen kun je als verzorger spelen met de temperaturen: warmte zorgt voor een toename van de paarse oppervlakte, koelere dagen en nachten zorgen ervoor dat het blad witter wordt.

Verzorging

De Petunia’s behoeven wel wat verzorging. Je kunt ze in het voorjaar het beste 1 tot 2 keer per week bemesten met plantenvoeding. Daarnaast hebben ze tijdens de bloeiperiode veel water nodig. Zorg er wel voor dat het water uit de pot weg kan lopen en de bloemen geen ‘natte voeten’ krijgen. Zet de bloemen in de volle zon en je kunt genieten van een prachtige tuin of balkon.

Galaxy flowers 2 Galaxy flowers 3 Galaxy flowers 4 Galaxy flowers 5 Galaxy flowers 6

Galaxy flowers 1Galaxy flowers 7 Galaxy flowers 8 Galaxy flowers 9 Galaxy flowers 10 Galaxy flowers 11 Galaxy flowers 12 Galaxy flowers 13

De Petunia Night Sky is onder andere te verkrijgen bij bakker.com.

Wil je nog meer natuurpracht zien? Bekijk dan ook deze poëtische beelden van de Japanse lentebloesem.

Bron: mymodernmet.com, baldur-nederland.nl
Lees ook:  6 tips voor de eerste soloreis na je 50e (en hoe om te gaan met de tafel-voor-één)

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings