Het sterrenbeeld ram: eigenschappen en karakter

15 april 2022
1099
Sterrenbeeld Ram

Het sterrenbeeld Ram is één van de twaalf sterrenbeelden van de dierenriem. Dit zijn de sterrenbeelden die gebruikt worden voor de horoscopen. Het sterrenbeeld Ram is het eerste teken van de dierenriem en behoort samen met Leeuw en Boogschutter tot het element ‘vuur’. De datum voor het sterrenbeeld is van 21 maart tot en met 19 april. Ben jij een Ram en wil je graag meer weten over jouw sterrenbeeld? Lees dan snel verder en ontdek alles over het sterrenbeeld Ram, zoals jouw karakter en welk sterrenbeeld past bij Ram.

Karakter Ram sterrenbeeld

Elk sterrenbeeld heeft zijn goede en slechte eigenschappen. De bijzondere eigenschappen van een Ram zijn: moedig, levendig en avontuurlijk, stapt makkelijke uit comfortzone, temperamentvol, positief ingesteld en eerlijk. De minder goede eigenschappen van een Ram zijn: koppig, ongeduldig, heeft gebrek aan discipline, zoekt confrontaties op en is een slechte verliezer.

Als Ram sterrenbeeld ben je erg gedreven en niet iedereen kan daar aan tippen. Hierdoor vertrouw je alleen op je eigen kracht en moed. Je doet dan ook liever je eigen ding en weet precies hoe je iets moet aanpakken. Je denkt soms dat je er als Ram er alleen voor staat, maar omdat jij makkelijk alles op eigen houtje doet, krijgen anderen het gevoel dat je hun hulp niet nodig hebt. Omdat je erg impulsief bent, kun je geen moment stilzitten en ben je erg ongeduldig. Het liefst wil je iets direct doen. Dit kan een goede eigenschap zijn, maar hierdoor kun je soms ook als een kip zonder kop ergens aan beginnen. Je zit vol met creativiteit, energie en enthousiasme. Daarom start jij graag aan nieuwe projecten. Maar zodra het nieuwe er vanaf is, dwaalt jouw aandacht af. Ten slotte ben je een geboren leider en stuur je andere graag aan. Het risico is wel dat je door je enthousiasme de neiging hebben om een tikkeltje bazig over te komen. Dan kom je dwingend in plaats van inspirerend over.

Lees ook:  Eigenschappen van het sterrenbeeld Maagd

Decanaten sterrenbeeld Ram

Elk sterrenbeeld is onder te verdelen in drie decanaten. Elke van deze drie decanaten heeft weer eigen eigenschappen en karakterkenmerken. Dat komt door andere astrologische invloeden. De ene Ram is dus zeker niet de ander.

  • 1e decanaat (21 tot en met 31 maart): Rammen uit deze periode krijgen energie van de planeet Mars. Deze Ram is dan ook behoorlijk dominant en kan soms zelfs wat agressief zijn. In een conflict neem jij geen blad voor de mond. Je barst altijd van de energie en jij kunt geen half werk leveren. Alleen omdat alles dat je doet perfect moet zijn, ligt een burn-out op de loer.
  • 2e decanaat (1 tot en met 10 april): Een Ram in deze periode krijt energie van de Zon. Je bent trots, liefdevol en hebt veel passie. Je bent dol op afwisseling en pakt het leven bij de horens. Je hebt een passievolle uitstraling en met je charisma kun je met bijna iedereen overweg. Je wilt alles uit het leven halen en volop genieten. Je bent dan ook dol op luxe dingen en lekker eten.
  • 3e decanaat (11 tot en met 19 april): In deze periode is Jupiter de heerser en zorgt voor groei en expansie. Je bent heel ruimdenkend, ontmoet graag nieuwe mensen, komt snel met ideeën en je reist graag. Je hebt een sterk intuïtie en kunt mensen haarfijn aanvoelen. Je hebt een warme uitstraling, dus mensen voelen zich snel op hun gemak bij jou.

Verschil mannen en vrouwen

Naast dat het sterrenbeeld Ram kan verschillen per decanaat, is er ook een duidelijk verschil tussen de Ram-man en de Ram-vrouw.

Een Ram-man is eerlijk, trouw, actief en een tikkeltje dominant. Jij bent Ram-man monogaam en hoffelijk. Je doet alles voor jouw partner. Maar als een Ram single is, sta je open voor uitdaging en avontuur. Als Ram-man heb je behoefte aan fysieke intimiteit. Je zoekt iemand die wel houdt van een uitdaging. Een partner die negatief is over zichzelf is een grote afknapper.

Lees ook:  Twentse kruistochten: cultuurwandelingen door het Twentse landschap

De Ram-vrouw is dapper, beschermd en kan makkelijk beslissingen nemen. Ze is een echte leider, zo ook in de liefde. Een Ram-vrouw staat sterk in haar schoenen en zet graag de eerst stap. De grootste afknappers voor een Ram-vrouw zijn saaie en zeurderige partners. Als de Ram-vrouw eenmaal van iemand houdt, dan blijft ze diegene trouw. Wel kan ze bezitterig en jaloers zijn. Maar probeer zeker niet de baas te spelen over een Ram-vrouw, want dat werkt averechts.

Liefdes en relaties

In de liefde is het sterrenbeeld Ram spontaan, open en direct. Een Ram draagt het hart op de tong en heeft geen moeite om gevoelens te uiten. Je komt zelfverzekerd over, maar bent diep van binnen toch bang voor afwijzing. Als Ram ben je zorgzaam en gul. Je spendeert graag al je tijd en aandacht aan de mensen waarvan je houdt. Soms ben je wel moeilijk bij te benen, omdat je altijd maar blijft doorgaan. Het kan voor anderen lastig zijn om hiermee om te gaan en voor jou lastig zijn om te begrijpen dat niet iedereen die eigenschappen heeft. Je kunt ook te hard van stapel lopen in de liefde en heel veel liefde en passie geven. Wees je hiervan bewust en doe het rustig aan.

Welk sterrenbeeld past bij Ram

Het sterrenbeeld Ram past van nature goed bij andere Vuur-tekens, zoals een Leeuw en Boogschutter. Vuur-tekens zijn namelijk alle drie gedreven en vurig. Net als het sterrenbeeld Ram deelt een Boogschutter de passie voor avontuur en nieuwe prikkels. Een complete tegenpool van de Ram is het sterrenbeeld weegschaal. Maar dit hoeft niet iets slecht te zijn. Wanneer jij als Ram een relatie hebt met een Weegschaal, kan de Weegschaal jou in toom houden en dat zorgt voor rust.

Lees ook:  De rustgevende aura kleur blauw

Het sterrenbeeld Vissen is daarentegen niet zo’n goede match voor de Ram. Een Vis en Ram hebben totaal andere normen en waarden. Deze sterrenbeelden hebben een andere kijk op het leven en andere levenservaring. Hierdoor botsen ze snel met elkaar. Ook ontbreekt een fysieke klik, waardoor er geen aantrekkingskracht is.

Carrière

Omdat jij als Ram een geboren leider bent, wil jij het liefst alle ambities op de werkvloer waarmaken. Als werkgever of leidinggevende waardeer je jouw werknemers enorm en weet precies wie het best geschikt is voor een bepaalde functie. Jij zorgt ervoor dat iedereen optimaal ingezet kan worden, zonder misbruik van hen te maken. Heb je geen leidinggevende functie? Dan moet je als nog de vrijheid krijgen. Je bent geen goede volger en doet het liefst je eigen ding. Je floreert dus het best als je de weg kunt leiden in nieuwe projecten of wanneer taken direct uitgevoerd moeten worden. Onbekende terreinen en nieuwe ideeën geven jou enorm veel energie. Een aantal geschikte beroepen voor een Ram zijn brandweer, politie, leidinggevende of zelfstandig ondernemer. Ben jij na het lezen van deze blog in gaan zien dat jij als Ram toch het een stapje rustiger aan moet doen? Start dan eens met mediteren. Hoe jij kunt beginnen met mediteren kun je lezen in onze blog over mediteren leren. En als je niet op zoek bent naar rust, maar juist je koffers wilt pakken en in het vliegtuig stappen, lees dan meer over een rondreis door Afrika vol met avontuur.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down