De betovering van carnaval in Venetië | Fotoserie

17 februari 2016
174

In 1296 stelde een ambtenaar van Venetië voor om het begin van de lente met een feestdag in te luiden. Zo begon de lange traditie van het Venetiaanse carnaval. Toen Napoleon aan de macht kwam werd het carnaval afgeschaft en het duurde bijna twee eeuwen voordat men  de traditie nieuw leven inblies - dit maal ook om in het laagseizoen wat meer reizigers naar de stad te trekken.

De bekende Venetiaanse maskers waren in de eerste jaren dat het festival bestond verboden. Maar al gauw kwam het masker erg in trek: zo kon iedereen zich voor even aan zijn status - hoog of laag - onttrekken. Hoewel het carnaval inmiddels wel enorm toeristisch wordt uitgebuit, zijn er in diverse palazzo's nog plekken te vinden waar de locals dit feest achter gesloten deuren in volle glorie vieren. Daarbij zijn is mogelijk maar helaas niet bepaald gratis. Daarom zetten we een paar prachtige sfeerbeelden van het carnaval op een rij - de combinatie van kostuums, maskers en de oude stad is bijna sprookjesachtig!

carnaval venetie carnaval venetie2 carnaval venetie3 carnaval venetie4 carnaval venetie5 carnaval venetie6 carnaval venetie7 carnaval venetie10 carnaval venetie11 carnaval venetie12 carnaval venetie13

Via Brightside

 

[hr]

Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

[mc4wp_form id="15395"]

Lees ook:  Slot Loevestein, het bekendste kasteel van Nederland

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings