De betoverend mooie dorpjes van de Cotswolds

23 januari 2022
737
De betoverend mooie dorpjes van de Cotswolds

Cotswolds is een gebied in zuid-centraal Engeland. De kans is groot dat als je aan Engeland denkt, je de omgeving van dit gebied in je hoofd haalt. En dat is met een reden. Het gebied van Cotswolds wordt gedefinieerd door de goudkleurige "Cotswold stone". Deze stenen zie je dan ook overal terug bijvoorbeeld in tuinen, huizen zijn er mee gebouwd, bruggen en noem maar op! De naam Cotswold is populair geworden omdat het ‘’Sheep enclosure in rolling hillsides’’ betekend. Cotswold is in 1966 uitgeroepen als een ‘’Area of Outstanding Natural Beauty’’. Het is niet zo gek dat dit een populaire bestemming onder bezoekers is. Veel gebergte en boerderijen is iets wat het Cotswolds landschap definieert. Maar waar vind je de mooiste dorpjes van de Cotswolds? Ga er lekker voor zitten, want wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Bourton

Het eerste prachtige dorp wat we hebben ontdekt in de Cotswolds is Bourton. Als je van Italië houdt dan zit je goed, want dit dorp wordt ook wel het ‘’Venetië van de Cotswolds’’ genoemd. Wellicht is de setting iets anders, maar nog steeds is het een prachtig dorp. Het plaatsje bezit ongeveer drieduizend inwoners en het is ook een populaire vakantiebestemming onder de toeristen. Struin jij graag verschillende markten af voor lokale producten? Dan heb je geluk! Op elke vierde zondag van de maand is er namelijk een ‘’farmers market’’ waar lokale producten te vinden zijn van deze specifieke streek. Er zijn ook diverse musea te vinden en hele mooie parken met tuinen!

Lees ook:  Normandië in Frankrijk bezoeken

Blockley

Een klein dropje die je in de Cotswolds kan bezoeken is Blockley. Dit dropje heeft een fraai licht heuvelachtig gebied. Een ‘’Area of Outstanding Natural Beauty’’ zou je wel kunnen zeggen. Kijk je graag BBC tv-series en zegt ‘’Father Brown’’ jou iets? Deze tv-serie is namelijk in Blockley opgenomen. Dit dorp heeft onder andere een oude herberg, een pub en biedt nog veel meer! Wandelliefhebbers opgelet, want deze regio staat bekend om zijn fraaie wandelpaadjes en dorpjes!

Cotswold market

Stanton

Stantion staat bekend om zijn prachtige architectuur die je het in hele drop terug kan vinden. De huisjes die allemaal bloemen op hun terrein laten groeien is ook een lust voor de ogen. Wil je wat historie snuiven in plaats van bloemen? Dan is een trip naar een eeuwenoud fort misschien iets voor jou! Je kan deze net buiten Shenbarrow Hillfort vinden en hierin zie je dan ook de prachtige architectuur terug.

Codswold

Castle Combe

Ooit het mooiste dorp van Engeland willen bezoeken? Wie wil dat nou niet? Je raadt het al, Castle Combe is al eens verkozen tot het mooiste dorp van het land. Dit komt onder andere door de prachtige honingkleurige huisjes die je hier treft. Ook om te racen kan je hier terecht. Dit dorpje heeft namelijk een eigen race circuit! Voor een tegenstander zal je wel even moeten zoeken, want dit dorpje heeft maar een paar honderd inwoners. Heuvels akkers, velden, meer bossen en nog maar op! Castle Combe heeft het allemaal!

Cotswolds racecircuit

Chipping Campden

Is je favoriete dier een schaap? Want in dit gebied worden er namelijk bijzonder veel schapen onderhouden! Ook voor de onbegrijpelijke niet schapenliefhebbers heeft Chipping Campden enorm veel te bieden. Dit is een lekker ouderwets dorp wat zich uit als een echte marktstad. De gezellige sferen kan je proeven. Op de ‘’high street’’ is het altijd gezellig druk en kan je diverse lokalen winkels bezoeken. Dit dorpje bezit ook veel mooie historische bezienswaardigheden waaronder Court Barn, Museum of Craft en veel tuinen! Voor ieder wat wils.

Lees ook:  Bijzondere bezienswaardigheden in het Schotse Edinburgh

Cotswold shjeep

Painswick

Kom je naar Engeland voor de signaturen zoals het heuvelachtige gebied? Dan is Painswick de ideale keuze voor jou. Dit is namelijk het meest heuvelachtige gebied in het graafschap Gloucestershire. Ik hoor je denken, vandaar dat het ‘’Pain’’swick heet. Nee, dit komt omdat er ooit 150 textielfabrieken in deze streek stonden. Geen zorgen, het wordt nu wel een relatieve oase van rust genoemd. Lekker op rust komen komt hier wel goed dus!

Cotswold

Slad

Ken je de klassieke roman ‘’Cider with Rosie’’? Dan ben je vast bekend met de auteur Laura Lee die in dit dorpje is opgegroeid. Deze groene en verbogen Valley is een ware lust voor de ogen. Deze stad heeft veel bezienswaardigheden ontremd Laura lee. Het is ook niet zo gek dat het desbetreffende boek nog ook een BBC TV adaptie krijgt. Ook in dit dorpje kan je terecht voor de meest visueel aantrekkelijke wandelingen.

Cotswolds

Heb je na het lezen van deze blog toch het idee dat je ergens anders naar toe wilt? Wat dacht je van een mooie treinreis door europa of toch maar naar de mooiste camping in de Benelux

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Must-have accessoires voor de avontuurlijke reiziger

Waarom jij de natuur moet beschermen

5 manieren om de klantervaring te verbeteren

Rouw in diverse culturen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down