De beste fantasyfilms allertijden

24 augustus 2021
421
lord of the rings

We hebben laatst een lijst gemaakt met de beste animatiefilms allertijden. We blijven een klein beetje in dat genre. Want animatiefilms zijn ergens natuurlijk ook fantasie films. Dit keer gaan we op zoek naar de allerbeste fantasyfilms allertijden. Fantasyfilms zijn enorm populair en je kunt er heerlijk bij wegdromen. Ze nemen je mee naar een onbekende wereld vol avontuur en magie. Alhoewel de laatste jaren veel fantasyfilms worden gemaakt, is het een genre dat al tientallen jaren de harten van menig filmfans sneller laat kloppen. Benieuwd naar ons favoriete films in dit betoverende genre? Lees dan snel verder!

Harry Potter

Iedereen kent Harry Potter wel. De boeken waren razend populair onder jong en oud en al snel verscheen de eerste verfilming. Er zijn zeven boeken en acht films verschenen over de jonge tovenaarsleerling. Het laatste boek werd in tweeën gedeeld voor de verfilming. Het verhaal gaat over een jonge jongen die bij zijn gemene oom en tante woont. Zijn neefje Dirk pest hem iedere dag en Harry is meestal te vinden in zijn ‘kamer’ onder de trap. Op zijn elfde verjaardag gebeurt er iets vreemds. De halfreus Hagrid staat voor de deur en verteld Harry dat hij een tovenaar is en neemt hem mee naar Zweinstein. Op het prachtige en magische kasteel Zweinstein worden jonge tovenaars opgeleid en leren ze omgaan met hun krachten. Maar Harry is niet zo maar een tovenaarsleerling. Harry was als baby de enige overlevende van een aanslag van de machtige en duistere tovenaar Voldemort. Voldemort verloor als zijn krachten tijdens deze aanslag en zint op wraak, want hij ziet Harry als de schuldige hiervan. Langzaam krijgt Voldemort zijn krachten terug en weten zijn volgelingen hem weer te vinden. Nu is het hopen dat Harry Potter op tijd leert toveren om deze vijand die de wereld bedreigt op tijd te verslaan. Zoals we zojuist vermelde bestaat de reeks uit acht films. Het is lastig om te kiezen welke van deze films het beste is. En ze horen natuurlijk ook bij elkaar. Dus de hele Harry Potter filmreeks behoort tot één van de allerbeste fantasyfilms. Maar lees eerst de boeken, daar kunnen zelfs de films niet tegenop!

Lees ook:  Levensgrote kanten kleden van verf en klei

Harry Potter

The Lord of the Rings

Ook The Lord of the Rings is een boekverfilming. En ook deze film bestaat uit meerdere delen. In het geval van The Lord of the Rings uit drie delen. En ook hier hebben we de keuze gemaakt om niet één film te kiezen, maar de hele reeks te vermelden. In de Ban van de Ring, zoals de film en de boeken in het Nederlands heten, is één groot avontuur vol spanning en magie. De film gaat over een magische ring. Lang geleden gesmeden in de vuren van Mount Doom. De ring is zo machtig dat de bezitter de wereld kan regeren. Na zware gevechten is de ring verloren gegaan en later in handen gekomen van een Hobbit. Hobbits zijn een vredig volkje uit The Shire dat houdt van feestjes en tuinieren. Van avontuur moeten ze over het algemeen niets hebben. Maar de vrede is nog maar van korte duur als ontdekt wordt dat de ring zich in The Shire bevindt. De jonge hobbit Frodo krijgt per ongeluk de ring in zijn bezit en moet vervolgens, samen met drie vrienden, vluchten voor zijn leven. Ze zien het als hun missie om de ring te vernietigen en de wereld te redden. Maar de ring kan alleen vernietigd worden in de duistere wereld van Mordor. En de vijand die hier woont, doet er alles aan om de ring te bemachtigen. Gelukkig staan Frodo en zijn hobbit vrienden er niet alleen voor en krijgen ze hulp van mensen, een elf, een tovenaar en een dwerg. Samen gaan ze op pad, maar al snel blijkt dat het gevaar van alle kanten komt. Een schitterend en spannend verhaal dat je aan de buis gekluisterd houdt. Een film die iedere fantasyliefhebber gezien moet hebben.

Lees ook:  Wat is nachtblindheid?

Big Fish

Tim Burton is de koning van de fantasyfilms. Deze topregisseur heeft vele (fantasy) films op zijn naam staan, waaronder deze bijzonder mooie film. De film gaat over Edward Bloom en zijn volwassen zoon Will. Zoon Will heeft zijn vader al een aantal jaren niet meer gezien. De reden hiervoor is dat Will de wonderlijke verhalen van zijn vader moe is. Hij eist altijd alle aandacht op met zijn fantasierijke verhalen, maar vertelt nooit de waarheid. Als Edward stervende is, komt Will bij hem op bezoek. Edward verteld zijn zoon zijn wonderbaarlijke levensverhaal. Een verhaal waarin hij een reus ontmoet, gewerkt heeft bij een circus en de liefde van zijn leven ontmoet, Wills moeder. Will geloofd niets van de verhalen van zijn vader en gaat op onderzoek uit. Als zijn vader uiteindelijk een beroerte krijgt en in het ziekenhuis belandt groeien de twee eindelijk naar elkaar toe. En dan blijkt dat er meer waarheid in de verhalen van Edward zat dan Will ooit had durven te geloven. Een prachtig verhaal aangevuld met schitterende beelden. Deze film leert je de liefde voor verhalen.

The Princess Bride

Deze film uit 1987 is een echte klassieker onder de fantasyfilms. De special effects zijn dan wel totaal niet te vergelijken met voorgaande films, maar toch is het één en al genieten van dit sprookje. Het verhaal gaat over de mooie jonge vrouw Buttercup en de staljongen Westley. Ze worden verliefd, maar Westley is arm en is bang dat hij haar niets kan geven. Daarom vertrekt hij om geld te verdienen. Als Buttercup later verneemt dat Westley is vermoord door piraten, is ze ontroostbaar. Ze gaat uiteindelijk trouwen met de duistere prins Humperdick. Maar als Buttercup ontvoert wordt door drie mysterieuze figuren, zet een volledig in zwart geklede en gemaskerde man de achtervolging in. Het blijkt Westley te zijn en hij weet haar te bevrijden. Maar dan begint het avontuur pas echt en komen ze voor allerlei hete vuren te staan. Een heerlijk sprookje om bij weg te dromen. Een verhaal met romantiek, avontuur, piraten, dwergen, prinsessen, fantasie en humor. Wat wil je nog meer?

Lees ook:  Kunstenares maakt hyperrealistische schilderijen van bladeren in aquarel

Edward Scissorhands

Nog zo’n heerlijk sprookje. Edward Scissorhands is een film uit 1990 van, jawel, Tim Burton. Johnny Depp speelt de geniale hoofdrol en dat doet hij vol overmacht. Het gaat over Edward, een man met scharen als handen. Een oude uitvinder wilde een mens creëren met een goed hart. Hij maakte Edward, maar stierf voor hij hem af kon maken. Zijn handen ontbraken en op die plekken zitten grote scharen. Maar Edward leeft en blijft alleen achter in een enorm huis op een heuvel. Als op een dag verkoopster Peg aan de deur staat en Edward in het oude verlaten huis vindt, neemt ze hem mee naar huis. Maar het keurige dorpje waar ze woont, vindt de vreemde buitenstaander maar niets. Ondertussen wordt Edward verliefd op de dochter van Peg. Als op een dag goedzak Edward zich laat verleiden tot een diefstal door zogenaamde ‘vrienden’, keert de hele buurt tegen hem. Behalve zijn nieuwe familie. Een prachtige en fantasierijke film over een outsider die zo graag geliefd wilt zijn.

Waar kan je de films zien

Er zijn nog veel meer schitterende fantasy films, waarvan Pan’s Labyrinth en The Labyrinth (1986) met David Bowie nog een eervolle vermelding verdienen. Ben je benieuwd naar deze films? De meeste films zijn te vinden bij betaalzenders als Netflix, Videoland, Amazon Prime, Disney Channel en IPTV. Neem een IPTV abonnement of een abonnement op één van de andere diensten en jij kunt al snel genieten van deze prachtige films. Droom heerlijk weg in de betoverende wereld van Harry Potter of laat je meeslepen in de verhalen van Edward Bloom uit Big Fish. Fantasy films zijn een prachtig genre die je meenemen naar een andere wereld. Eén en al genieten!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down