De beste Europese cultuurfestivals van 2016

1 maart 2015
294

Europa mag zich verheugen in veel fantastische culturele instellingen die de koppen bij elkaar steken om wat zij op artistiek gebied bereikt hebben te vieren met een serie uiterst populaire festivals. En als je zoekt naar een gelegenheid om te genieten van je passie voor de lyrische kunst, of bijvoorbeeld het aanbreken van Pasen in een beroemde casinostad wilt vieren, zijn hier de beste Europese cultuurfestivals die je in 2016 kunt bezoeken.
Artistieke schoonheid
festivals 20162
Op het Festival van het Normandisch Impressionisme, dat plaatsvindt in de Franse tweelingsteden Rouen en Caen en al voor de derde keer wordt georganiseerd, is wederom een fantastische selectie van portretten te zien van veelgeprezen schilders als Degas, Renoir en Pisarro. Het hoogtepunt van de attracties is een speciale serie concerten, maar ook zijn er geluids- en lichtinstallaties die regelmatig meer dan een miljoen toeschouwers naar deze broedplaats van Impressionistische kunst trekken.
Je hoeft echter geen lange reizen te maken om een flinke dosis visuele schoonheid binnen te krijgen, want meer dan 400 musea in Nederland zullen deelnemen aan het Nationale Museum Weekend van 16 tot 18 april.
Hoewel pas op 17 maart de deelnemers bekend gemaakt zullen worden hoopt men dat tijdens het evenement speciale manifestaties plaats zullen vinden in het Van Gogh Museum in Amsterdam dat een vervolg wil geven aan de excellente Edvard Munch expositie.
Muzikale verrassingen
festivals 2016
Er zijn maar weinig muziekfestivals die kunnen tippen aan de prachtige omgeving van het International Festival of Lyric Art dat van 30 juni tot 20 juli wordt gehouden in Aix-en-Provence in zuid Frankrijk.
Hieraan nemen veel wereldberoemde sterren deel uit de wereld van klassieke muziek en opera, die voor meer dan 70.000 bezoekers zullen optreden in de dramatische omgeving van het paleis van de Aartsbisschop.
Van 19 tot 29 maart biedt het fameuze Festspielhaus in Baden-Baden plaats aan een speciaal Paas-festival waarin het Berliner Philharmoniker de Negende Symfonie van Beethoven zal uitvoeren.

Lees ook:  De kleurige diversiteit van een koraalrif volledig gemaakt van...papier!

Hoogtepunten in de filmwereld
festivals 2016 3
En tenslotte, hoewel het zeer gerespecteerde Internationale Filmfestival van Berlijn alweer bijna is afgelopen, is er meer dan genoeg te genieten op filmgebied. Het hoogtepunt is het aanstaande Filmfestival van Cannes (11 – 22 mei) dat erin slaagt verrassend toegankelijk te zijn ondanks het feit dat het zoveel aandacht krijgt van de media.
En verder, een beetje bescheidener van opzet, is er nog het Independent European Film Festival, dat van 8 tot 10 april in Parijs wordt gehouden, en een goed podium biedt voor de groeiende groep van onafhankelijke filmmakers in Europa om elkaar te ontmoeten en de geweldige resultaten van dit jaar te vieren.
 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down