De beste en mooiste waterparken op het eiland Tenerife

4 december 2020
290

Het Canarische eiland Tenerife biedt vele prachtige gebieden en toplocaties aan. Veel van deze locaties zijn gericht op zonnebaden, ontspannen op het strand en avonturen op het helderblauwe water. Maar er is nog een onderdeel van Tenerife waar jaarlijks vele toeristen en vakantiegangers op afkomen – en dat zijn de immens populaire waterparken. Als het gaat om waterparken biedt het eiland Tenerife een aantal van de beste parken van Europa. Jaar na jaar worden de waterparken op het eiland vermeld in de lijst van de beste waterparken.

Een van de redenen voor deze populariteit is het klimaat. Het gunstige klimaat van het eiland trekt elk jaar meer en meer bezoekers uit vanuit de hele wereld. Daarnaast zijn de faciliteiten in de parken van hoge kwaliteit en zijn er een groot aantal geweldige attracties om van te genieten. Tot slot is ook het aanbod van de parken vrij divers te noemen, er is voor iedere soort bezoeker wel iets te vinden.

Er zijn enorme waterparken in Tenerife met uitstekende faciliteiten, zoals het Siam Park en Aqualand. Maar er zijn ook kleinere waterparken die zelfs beschikken over een eigen museum. Het ene park is meer geschikt voor gezinnen of jongeren die op zoek zijn naar adrenaline, waar een ander park juist weer meer geschikt is om te ontspannen.

Kortom, de keuze is enorm uitgebreid en wij hebben daarom besloten om een aantal van de beste waterparken van Tenerife voor je op een rij te zetten! Ga je ook naast Tenerife nog ergens op vakantie in Europa? Check dan ook meteen de leukste waterparken hier.

https://pixabay.com/photos/sea-water-swimming-pool-swimming-pool-461471/

Siam Park

Siam Park is zonder enige twijfel een van de meest populaire waterparken van Tenerife en zelfs het grootste van Europa. Dat het park zo populair is geworden is geen verrassing te noemen. Het park heeft met zijn enorme aanbod aan attracties niet alleen veel te bieden voor kinderen, maar is ook voor volwassenen een uitstekende bestemming.

Lees ook:  Stilte retraites in Nederland

Siam Park ligt in het zuiden van het eiland en werd in 2008 geopend. Het park beschikt over een groot aantal unieke waterattracties en is het hele jaar door geopend. Het waterpark is al meerdere malen gekozen als een van de beste waterparken en trekt jaarlijks bezoekers van over de hele wereld aan.

Het bijzondere aan het park is dat deze in zijn geheel is ontworpen in de Thaise stijl. Siam was de officiële naam van Thailand tot 1939, vandaar de keuze voor de naam. Geheel in de Thaise stijl zijn hier huizen, beelden en zelfs restaurants die gebaseerd zijn op de omgeving van Thailand.

Het absolute hoogtepunt op het gebied van de attracties is de grote glijbaan die vanuit een Thaise tempel naar beneden loopt. Maar ook het enorme zwembad en het speelparadijs voor kinderen worden vaak drukbezocht.

Om in Siam Park te komen kun je het beste met een eigen auto of huurauto afreizen en direct voor het park parkeren. Het is uiteraard ook mogelijk om een bezoek te brengen met de bus. Deze brengt je vanaf een aantal haltes op het park gratis naar je bestemming.

https://pixabay.com/photos/adeje-aqua-canary-islands-park-87038/

Oasis Los Gigantes

Als je op zoek bent naar ontspanning met een droomachtig uitzicht, dan is de Oasis Los Gigantes de plek waar je moet zijn. Hier kun je heerlijk ontspannen en genieten van het adembenemende panoramische uitzicht op de kliffen van Los Gigantes.

Het park is minder geschikt voor kleine kinderen en jongeren die op zoek zijn naar de nodige adrenaline. Want hoewel er een glijbaan is, is het voor de liefhebbers van grote attracties een betere optie om te kiezen voor het Siam Park of Aqualand  - waar we straks nog verder op in zullen gaan. Voor iedereen die echter op zoek is naar een van de mooiste uitzichten op het eiland, is dit de beste locatie om voor te kiezen.

Lees ook:  Alles over een bezoek aan Singapore

Verreweg het beste aan dit waterpark is het panoramische uitzicht. Vanaf het overloopzwembad krijg je een geweldig uitzicht op de oceaan. In het zoutwaterzwembad kan je vervolgens heerlijk ronddrijven en genieten van de Spaanse zonnestralen.

Voor de kleintjes is er een kinderbadje. En voor iedereen die na een tijd liever het droge opzoekt, is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de tennisbaan.

https://pixabay.com/photos/los-gigantes-stone-rock-sea-clouds-641339/

Aqualand Tenerife

Naast Siam Park is ook Aqualand een van de favoriete waterparken van gezinnen op Tenerife. De eigenaar van het park heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd om het tot een absolute toplocatie te maken. Uitgebreide faciliteiten en nieuwe attracties – ze zijn allemaal kortgeleden nog toegevoegd, verbeterd en uitgebreid.

Het is een enorme plek waar bezoekers van alle leeftijden een dag van ontspanning en plezier kunnen doorbrengen. Er zijn glijbanen, watervallen, zonneterrassen, speeltoestellen voor jonge kinderen en nog veel meer. Het park beschikt ook over een aantal bars en restaurants.

Maar de belangrijkste attractie van het park is ongetwijfeld de Aqualand-dolfijnenshow – iets dat te boek staat als een van de beste shows ter wereld. Een bezoek aan deze show mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je verblijf in Aqualand.

Het park is overigens het hele jaar geopend van 10 tot 17 uur. En ook bij dit park heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van een gratis pendeldienst.

Lago Martianez

Lago Martinez, ook wel Costa Martianez genoemd, is een complex van zeewater zwembaden en een openluchtmuseum in het noorden van Tenerife. Het waterpark is gelegen in de stad Puerto de La Cruz en is in alles anders dan de voorgaande drie waterparken. Het park is onder andere ontwikkeld door Cesar Manrique de Lanzarote en dit heeft gezorgd voor een waterpark waar ontspanning en een prachtige omgeving centraal staan.

Lees ook:  Een roadtrip over de Zuid-Limburgse Mergellandroute

Het enorme gebied heeft een oppervlakte van bijna 20 duizend vierkante meter en is direct gelegen aan de zee. Het openluchtzwembad heeft in totaal zeven zeewaterbaden en een groot meer met een drijvend eiland in het midden. Het water in de zwembaden komt rechtstreeks uit de aangrenzende zee, wordt gefilterd en wordt vervolgens in de zwembaden gepompt. Het is hierdoor met recht een van de meest unieke waterparken ter wereld te noemen.

Op de terrassen en in de beplante tuinen van het complex kun je plaatsnemen op een van de ligbedden en genieten van de Spaanse zon. Het waterpark is in verschillende delen opgebouwd en is nog altijd voortdurend in ontwikkeling. De waterkrater - die doet denken aan een vulkaan – maakt de sfeer in het park helemaal af. Een ideale locatie voor iedereen die op zoek is naar de nodige ontspanning in een prachtige omgeving.

https://pixabay.com/photos/fountain-water-feature-fountains-461550/

Het beste waterpark van Tenerife

Tenerife beschikt over een aantal geweldige waterparken, welke eigenlijk allemaal het bezoeken waard zijn. Toch hangt het van je persoonlijke wensen en verwachtingen af wat nu het beste waterpark op het eiland is. Sommige parken, zoals Siam Park en Aqualand, hebben de beschikking over geweldige faciliteiten en de beste attracties. Ze zijn bovendien voor zowel kinderen als volwassenen een uitstekende optie te noemen.

Naast de parken vol met activiteiten zijn er ook een aantal waterparken waar de omgeving, de rust en het zonnebaden voornamelijk centraal staan. Deze waterparken - zoals het Oasis Los Gigantos - zijn iets minder geschikt voor iedereen die op zoek is naar activiteiten en spanning, maar zijn weer perfect voor iedereen die graag helemaal tot rust komt in een prachtige omgeving.

Hoewel Trip Advisor de Travellers' Choice Award heeft gegeven aan het Siam Park, is het dus vooral afhankelijk van je eigen smaak welk park nu precies als beste kan worden gezien. Maar voor welk waterpark op Tenerife je uiteindelijk ook kiest, het zal ongetwijfeld garant staan voor een heerlijk dagje uit!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down